GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #169 > Komentari
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
nopreview
Nikola Marković
Da li se u Srbiji konačno stiču organizacioni preduslovi za razvoj informacionog društva? Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo dalo je čitavoj akciji naziv "Digitalna agenda za Srbiju".  «pročitajte više»
- PC #169 (Septembar 2010)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
preview
Voja Gašić
Zašto bi neko uopšte želeo da kupi 3D televizor u trenutku kada pravog 3D sadržaja nema ni na pomolu? Ne brinite, nismo se neočekivano priklonili tehnofobima i tehnoskepticima, ali pored komšijskih pogleda punih zavisti, trebalo bi ipak da, dok stojite u redu za kupovinu, imate još po neki argument...
preview
Miloš Stamenković
Ako insistirate na platformi koja treba da izdrži svakovrsno maltretiranje, X58 čipset je pravo rešenje. Maksimalno nabildovana Gigabyte-ova X58A-UD9 ipak nije za sve korisnike...
nopreview
Dejan Ristanović
nopreview
Vesti
Marko Herman
nopreview
Vaš browser i vi
Draško Drašković
Od prvih dana Interneta govori se o tome da će Web browser zameniti sve aplikacije koje koristimo. Danas se ta vizija još nije ostvarila, ali neki od temelja budućeg browser-a itekako su postavljeni. Kako će sve to izgledati za pet godina?
nopreview
Metronom
Bojan Petrović
Uprtite robota od 18 kilograma i on vam onda pomaže? Jako zgodno za radnike na poljima, koji se nisu na vreme obogatili. Po mogućnosti ne kroz pisanje trojanaca ili vođenje "kreativnog" knjigovodstva...
nopreview
pc169iph.zip
(25,103.68 KB)
Leto uz iPhone 4
Aleksandar Vacić
Na ICT tržištu odavno nije bilo proizvoda koji bi privukao toliku pažnju kao Apple iPhone četvrte generacije. Savršen ekran, novi operativni sistem, problemi sa antenom i proximity senzorom... Kako to stvarno izgleda i šta nas očekuje posle leta sa iPhone-om?
nopreview
Kućni 3D svet
Branislav Bubanja
Dok se prosečan gledalac TV programa u Srbiji još uvek oduševljava kada nađe TV kanal sa stereo zvukom, u svetu se uveliko pripremaju za programe koji se emituju u tri dimenzije. Za to je potrebna odgovarajua oprema: televizor, naočare, Blu-ray plejer... Testirali smo 3D ponudu firme Panasonic.
nopreview
Dijagonale za svačiji ukus
Marko Savković
Nekada je termin pametni (smart) telefon značio moćne karakteristike i veliki ekran, što je nužno donosilo neprijatne gabarite i masu. Danas korisnici, pored karakteristika, biraju i dimenzije uređaja. Testirali smo pet zanimljivih modela firmi Acer, Dell i Samsung, na čelu sa spektakularnim Galaxy S.
preview
Marko Herman
U PC #168 smo predstavili Devolo powerline adaptere. Ovom prilikom prikazujemo šta nude TP-Link konkurenti - kako umrežiti stan bez razvlačenja dodatnih kablova?
nopreview
Optički USB budućnosti
Nadežda Veljković
Intel-ova Light Peak tehnologija omogućiće povezivanje računara sa uređajima u okruženju pomoću jednog, univerzalnog optičkog kabla. Prve modele očekujemo već 2011. godine...
nopreview
Druga V+ generacija
Miloš Stamenković
Kingston je predstavio V+ generaciju SSD diskova, koja uz nešto višu cenu donosi znatno poboljšane karakteristike. Da li je vreme da pređete na novu tehnologiju?
nopreview
Kombinovani 3G ruter
Mladen Mijatović
Pored klasične Ethernet veze preko WAN porta, bežični ruter Dovado 3GN nudi i mogućnost povezivanja na Internet posredstvom USB interfejsa na koji se povezuje 3G modem.
preview
Mladen Mijatović
Kamera Axis P1347 ima neouobičajeno visoku rezoluciju. Koliko 5 megapiksela znače kada je u pitanju profesionalni video-nadzor?
nopreview
Gejmerske slušalice
Marko Herman
Moćna grafička kartica, savršen ekran dijagonale 24 inča, specijalizovana tastatura i miš s gomilom dodatnih tastera... ovoj idiličnoj slici fale posebne slušalice s mikrofonom. Isprobali smo Sennheiser PC333D.
nopreview
EliteBook u malom izdanju
Bojan Stanojević
U prošlom broju smo upoznali HP EliteBook 8740W. Model 2540p je znatno manji - pogledajmo šta je sve stalo u njegovo kućište i kako funkcioniše, a onda se zapitajmo vredi li to predložene cene...
preview
Bojan Stanojević
Posle dužeg vremena, OKI-jevi štampači se mogu naći u domaćim prodavnicama. Pogledajmo šta nudi model B410d.
nopreview
Smart za pametan biznis
Mladen Mijatović
Pored univerzalnih sistema za prezentacije i interaktivnih tabli namenjenih prvenstveno edukaciji, Smart nudi i rešenja prilagođena biznis korisnicima. Poslovne prezentacije nikada nisu bile lepše i lakše...
nopreview
Gigaset DX600A
Dejan Ristanović
Gigaset telefone obično zamišljamo kao kućne uređaje, bežične slušalice raspoređene po sobama, dok u kancelariji očekujemo stoni telefon. Pred nama se sada našao nedavno predstavljeni Gigaset DX600A, koji će zauzeti važno mesto na vašem radnom stolu.
nopreview
Mala moćna formula
Bojan Stanojević
Kvalitetni skeneri su obično glomazni. Ipak, u minijaturno kućište modela Canon imageFORMULA P-150 stalo je mnogo toga - on čak može da skenira dvostrano.
nopreview
Lep LED LG
Voja Gašić
Da li vam je potreban 3D TV? Naravno da jeste, ali ako izdaci za TV i neophodne naočari prevazilaze vaš budžet, razmotrite bolje LED modele kao što je LG 42LE8500.
nopreview
Skraćeni teatar
Branislav Bubanja
Na pomen Home Theater sistema obično se misli na DVD ili Blu-ray plejer koji u svom sastavu ima i 5.1 audio podsistem. Samsung HT-X620 je "skraćeni" Home Theater, čiji je plejer upotpunjen 2.1 sistemom zvučnika.
preview
Nenad Veljković
Nikon D3000 bio je najprodavaniji model u Evropi u prvoj polovini 2010. godine. Njegov naslednik, za sada samo najmanji i najlakši, je D3100; rezolucija je dostigla 14,2 Mp, a tu je i puni HD filmski mod...
nopreview
Uoštravanje slike
Nenad Veljković
Stalno stičete utisak da ste snimili lepo izoštrenu fotografiju, a posle morate da je softverski uoštravate? Taj čostupak se, poput prave poslastice, primenjuje tek na kraju obrade - zašto ono što dobijamo nije uvek ono što vidimo?
nopreview
Ivana Jovanović i PC Press
Andrijana Maksimović, Aleksandra Šakić
Kako izgleda biti zaposlen u HP-u, da li su bolji notebook-ovi ili netbook-ovi i da li se može otići na letovanje bez telefona? Na ova i još neka pitanja odgovorila nam je Ivana Jovanović, HP marketing menadžer u Grupi za tehnološka rešenja.
nopreview
DVD rezač za netbook
Andrijana Maksimović
Kupili ste netbook, ubedili su vas da je DVD zastarela stvar i da "sve" staje na USB. Ali, već kod instalacije operativnog sistema počinje drama. Spas je u eksternom DVD pisaču kao što je Canyon CNR-DVDRW1W.
nopreview
Biblioteka od 9 mm
Aleksandra Šakić
Prestigio Libreto E-book Reader (PER3162B) je elegantan i jeftin uređaj za čitanje elektronskih knjiga. Nedostaje mu touch ekran, ali je upotreba i pored toga jednostavna i efikasna...
preview
Marko Herman
Dilema iz naslova je možda nekad bila lažna, jer je izbor bio domaći knjigovodstveni softver ili strani ERP. Danas taj odnos više ne važi, a drugi argumenti presuđuju u izboru...
nopreview
SOHO telefonija
Mladen Mijatović
Kada je reč o komunikaciji u kancelarijskom okruženju, telefon je nezaobilazan. Ali, kako pomiriti šarolike tehnologije moderne telefonije i ponovo učiniti korišćenje telefona jednostavnim?
nopreview
Profesionalni džepni PDA
Nebojša Rašković
Intermec je u fazi pripreme novih proizvoda rešio da deo aktuelne ponude obogati hardverski unapređenim modelom CN50...
nopreview
Servisno orijentisana rešenja
Vladan Petrović
Današnje kompanije gotovo da ne mogu da posluju bez upotrebe informacionih tehnologija. Ali, IT nije dovoljan, potrebne su i usluge koje garantuju da će sistem moći da ispuni poslovne ciljeve.
nopreview
.NET napreduje
Bojan Dulejan
Paralelno sa paketom Visual Studio 2010, Microsoft je predstavio novu verziju .NET platforme, a i mnoge tehnologije koje je prate. Pogledajmo Microsoft-ovu viziju programerskog okruženja bliske budućnosti...
nopreview
AutoCAD Inventor 2011
Slobodan Perišić
Mašinski inženjeri svake godine dobijaju novu verziju ključnog programa za projektovanje. Pred nama se već sada našao AutoCAD Inventor 2011, koga prate i razni interesantni dodaci.
preview
Stevan Josimović
Vue nije tek još jedan u nizu laganih generatora pejzaža ili 3D programa koji imaju proceduralni plug-in za teren ili oblake. Vue je opsežni simulator eksterijera, kompleksan i moćan kao da ga je e-on otrgnuo iz ruku svemoćnog Slartibartfast-a i doneo na desktop.
nopreview
Media Centar na drugom televizoru
Uroš Veličković
Vaš Windows Media Center ima sve: omiljene fotografije, filmove i muziku, ali drugi televizor je u spavaćoj sobi... Kako gledati materijal na drugom ekranu bez postavljanja još jednog računara? Isprobali smo Linksys DMA2100 i prateći softver.
nopreview
Podaci u oblaku
Aleksandar Rakić
Jedan od problema redovnog backup-a jeste gde smestiti podatke a da budu dostupni i bezbedni. Umesto DVD-ova i eksternih hard diskova, isprobajte Internet...
nopreview
G-zvezda i dalje sija
Aleksandar Rakić
Odnedavno je na tržištu GStarCAD u verziji za tekuću godinu. Pogledali smo šta donosi verzija 2010
preview
Bojan Stojanović
Veteran među programima za digitalno crtanje je i dalje u šampionskoj formi. Novi Adobe Illustrator CS5 je bolji, brži i spretniji od svog prethodnika, ali da li je to dovoljan motiv za nadogradnju?
nopreview
Uslužni programi
Jovan Bulajić
Nero Multimedia Suite 10, Ashampoo Photo Optimizer, Noiseware i MouseFighter.
nopreview
Napravite superkompjuter
Nikola Stojanović
Uz dosta vremena, malo truda i nekoliko open source alata, možete da transformišete svoje desktop sisteme u jedan superračunar.
nopreview
Internet vodič
Ladislav Struharik
preview
Mladen Mijatović
Telenor je pustio u rad prvu "zelenu" baznu stanicu mobilne telefonije u Srbiji. Glavni izvori energije su sunce i vetar.Da li je moguća nezavisnost od električne mreže? Po kojoj ceni?
nopreview
Put u mikrosvet
Vesna Milošević
Kada smo bili mali, roditelji su nas učili da su bakterije loše, da izazivaju bolesti i da moramo da peremo ruke kako bismo se zaštitili od njih. A sada su sa svih strana počeli da nam pričaju o dobrim bakterijama, bez kojih se ne može. Potražimo neke od odgovora na svetskoj Mreži...
nopreview
GOOC 2010: Evropsko takmičenje
Dušan Kovačević
Gigabyte je i ove godine sponzorisao takmičenje najboljih svetskih overklokera. Pogledajmo kako su tekle kvalifikacije na Starom kontinentu i kako je prošao naš predstavnik...
nopreview
Bioskop u spavaćoj sobu
Vesna Knežević
Kako potomke Vikinga erotika 3D lepotica inspriše da uče o referenciranju, anatomiji, poligonalnom frejmovanju, topologiji, modelovanju i teksturi?
nopreview
Ne verujte bilo kome na društvenim mrežama!
Marko Herman
Kaspersky Lab Press Tour održan početkom juna na Kipru iskoristili smo da, pored informacija o najnovijim pretnjama i trendovima za budućnost, postavimo nekoliko pitanja gospodinu Kasperskom lično.
nopreview
Što nema u izlogu, ima na Internetu
Miladin Mitrović
Dva ili više računara u prijateljskoj vezi ostvarenoj putem kabla (ili bežično), već čine mrežu. Mnogo ovakvih veza, potpomognutih serverima i raznim uređajima za kontrolu mrežnog saobraćaja čine Internet, najstrastvenijeg kolekcionara raznovrsnih informacija. Treba se "samo" snaći u tom obilju...
nopreview
Access bajtovi
Branislav Mihaljev
nopreview
Odabrani bajtovi
Marko Herman
nopreview
Office bajtovi
Dragan Grbić
nopreview
Windows 7 bajtovi
Voja Gašić
nopreview
Vedra strana
nopreview
PC-DVD #169
Microsoft Office 2010 Professional je glavni adut našeg septembarskog DVD-a. Zahvaljujući dobroj saradnji sa Microsoft-om, u prilici smo da našim čitaocima ponudimo trial verziju novog Office-a koju možete besplatno koristiti 60 dana i za to vreme upoznati sve novitete sistema, nakon čega istu instalaciju možete licencirati i trajno koristiti. Isprobajte i Nero Multimedia Suite 10 koji se sastoji od popularnog Nero Burning ROM-a, programa BackItUp & Burn i Nero Vision Xtra, za nelinearnu video montažu. Ostale PC Aplikacije su Magix Photo Manager, integrisano rešenje za rad sa digitalnim fotografijama, Adobe Dreamweaver, profesionalni sistem za dizajn, razvoj i održavanje Web prezentatacija i aplikacija i ACDSee Pro 3, dok su tema meseca programi za obradu fotografija i video-sekvenci - treba srediti materijal koji ste doneli sa odmora...


Asusplus

BIZIT 2024

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter