GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #28 > Hardver
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
nopreview
Aleksandar Veljković
Najjeftiniji model firme Compaq privlači najširi krug kupaca. Aleksandar Veljković je zavirio u Deskpro 166 MMX.  «pročitajte više»
- PC #28 (Oktobar 1997)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
nopreview
Dejan Veselinović
Dejan Veselinović se seća pojave profesionalnih Dolby sistema. A sada je Dolby krenuo novim putem...
nopreview
Stevan Josimović
Nakon velikih paketa za 3D modelovanje i animaciju, Stevan Josimović priča o Martin Hash's 3D Animation Pro, malom programu velikog srca...
nopreview
Dejan Ristanović
nopreview
Dvadeset najvećih
Bob Đurđević
Bob Đurđević analizira finansijske izveštaje dvadeset najvećih računarskih kompanija sveta. Šta im se sprema sledećih godina?
nopreview
Novi pogled na Internet
Miloš Nikolić
Miloš Nikolić je isprobao Internet u našim uslovima, ali i iz drugih zemalja. Ima li razlike?
nopreview
Vesti
Milan Bašić
nopreview
Oki simpozijum u Budimpešti
Milan Četić
Milan Četić je početkom septembra posetio veliku promociju Oki-jevih novih proizvoda u Budimpešti.
nopreview
Čudan put do novog Windows-a
Zoran Kehler
Dok Windows 98 (ne)očekivano kasni, naš dopisnik putuje svetom i Internetom tragajući za zanimljivim sadržajem. Ovoga puta pronašao ih je na neočekivanom mestu - jeste li znali da su neke tehnologije, koje se ugrađuju u novi Windows, nastale razvojem pornografskih sajtova?
nopreview
Silicon Graphics za novu industriju
Jelena Rupnik
Silicon Graphics je prošlog meseca u Londonu lansirao novu poslovnu jedinicu, pod nazivom Telecommunications and Media Group, koja će se baviti isključivo digitalnom konvergencijom ove dve moćne industrije. Jelena Rupnik je prisustvovala promociji...
nopreview
Četiri asa
Bojan Petrović
Konačno je došlo vreme da Bojan Petrović oproba snagu sva četiri aktuelna Pentium kompatibilna procesora. Razlike u cenama su velike - koliko su opravdane?
nopreview
Beskompromisni štampač
Milan Četić
Lexmark-ov najnoviji laserski štampač Optra S1250 je toliko krcat inovacijama da je tehnološki oko dve godine ispred konkurentskih proizvoda. Milanu Četić ga je sa zadovoljstvom testirao.
nopreview
Laserska kozmetika
Milan Četić
Navikli smo da od Hewlett-Packard-a svake godine očekujemo značajno poboljšanje, ali je Milan Četić utvrdio da su LaserJet 6L i 6P samo doterane verzije prethodnika.
nopreview
Planeta digitalnih boja
Bojan Stojanović
Kompanija LaserMaster, poznata po revolucionarnim rešenjima u oblasti DTP-a, promenila je ime u ColorSpan. Bojan Stojanović pokušava da sagleda razloge...
nopreview
Duplo brže... 10 procenata
Bojan Petrović
UltraDMA tehnologija dvostruko ubrzava komunikaciju IDE diskova sa računarom, ali je Bojan Petrović izmerio samo dobitak od 10% u realnom radu.
nopreview
Vaš poslednji CD
Majkl Mijatović
U očekivanju šireg prodora DVD standarda, dr Majkl Mijatović je pregledao CD-ROM superpisač poslednje generacije.
nopreview
Dobro i jeftino
Aleksandar Veljković
Aleksandar Veljković predstavlja dva jeftina monitora firme Azura.
nopreview
Prenosiva snaga
Saša Krstić
Iz bogate ponude notebook računara, Saša Krstić je odabrao dva koja odudaraju od konkurencije, prvi po performansama, a drugi po niskoj ceni...
nopreview
Neobični papiri
Branko Nikitović
Branko Nikitović je potržio specijalni papir ili folije za ink-jet štampače i ustanovio da je domaća ponuda sasvim solidna.
nopreview
Digitalna štamparija
Darko Staničić
Počela je sa radom prva digitalna štamparija u Jugoslaviji - Xeicon DCP 32D. Darko Staničić je probao novu tehnologiju.
nopreview
Prvi utisci
Voja Gašić
Hardverski tim "PC"-ja ovog meseca testirao je niz novih grafičkih kartica i džojstika...
nopreview
Drugi izlet u Memphis
Dejan Ristanović
Stigla je i druga beta verzija budućeg Windows-a 98. Dejan Ristanović je impresioniran njenom stabilnošću, ali ne i svim novitetima.
nopreview
Novell za grupe
Vlada Ćalić
Novell GroupWise je jedan od najpoznatijih paketa iz kategorije groupware proizvoda. Vlada Ćalić smatra da će i kod nas uskoro biti popularan.
nopreview
Na Web bez HTML-a
Ivan Ristić
Nekada je za kreiranje Web prezentacija trebalo "samo" otvoriti tekst editor i imati pri ruci specifikaciju HTML-a. Ivan Ristić konstatuje da su današnji alati mnogo efikasniji...
nopreview
Delphi 3: korak dalje
Jovan Bulajić
Borland je još održao obećanje da će svake godine predstaviti novu generaciju razvojnih alata. Jovan Bulajić pregledao je treće izdanje popularnog paketa.
nopreview
Faks, glas, podaci...
Branko Nikitović
Svima koji šalju faksove sa PC računara dobro je poznat WinFax Pro, koji je doživeo osmu verziju. O novim mogućnostima piše Branko Nikitović...
nopreview
Napravite svoju Encartu
Zoran Maksimović, Miroslav Rašić
Možda ste, oduševeljeni nekom od multimedijalnih enciklopedija, poželeli da napravite sopstvenu multimedijalnu kreaciju? Zoran Maksimović i Miroslav Rašić objašnjavaju kako.
nopreview
Baze pod "peticom"
Ivan Sekulović
Microsoft-ova statistika govori da preko 80% aplikacija generisanih pomoću Visual Basic-a radi sa bazama podataka. Ivan Sekulović govori o novostima koje je donela verzija 5.
nopreview
Ispravno, a ne radi
Miljan Jovanović
Što su operativni sistemi moćniji, to ih je teže kontrolisati. Miljan Jovanović vam ukazuje na put kojim treba krenuti kada se Windows 95 neobično ponaša.
nopreview
Kristijan Lazić
Na skromnom tržištu domaćeg softvera najbolju prođu imaju baze podataka. Kristijan Lazić je naišao na jedan tekst editor...
nopreview
NT i njegovi protokoli
Slobodan Ljubišić
Deo popularnosti Windows NT duguje činjenici da podržava veliki broj mrežnih protokola. Slobodan Ljubišić pomaže administratorima da se opredele za neki od njih
nopreview
Dan posle 2000.
Emin Smajić
Sigurno ste više puta pročitali ponešto o zloglasnom "problemu 2000. godine". Emin Smajić se pita da li su za to čuli oni koje će problem pogoditi.
nopreview
Uslužni programi
Jovan Bulajić
Jovan Bulajić i ovog meseca preporučuje nekolicinu malih, ali korisnih programa. Između ostalih, tu je i novi WinZip.
nopreview
Vidimo se na Internetu
Voja Gašić
Video konferencije su donedavno bile naučna fantastika, a danas... Voja Gašić je montirao kamericu na svoj PC!
nopreview
Telekom - od kosti do okosnice
Berislav Todorović
Telekom Srbija ulazi u klub velikih davalaca Internet usluga na našim prostorima. Berislav Todorović analizira ono što će pošta ponuditi ostalim provajderima.
nopreview
Za sve je kriv TCP
Berislav Todorović
Vaši korisnici već par dana ne primaju elektronsku poštu? Berislav Todorović sumnja da ste žrtva hakera...
nopreview
Jato komponenti
Milan Maksimović, Aleksandar Petrović
Nema ozbiljnog proizvođača razvojnih alatki koji nije predstavio svoje okruženje za Javu. Milan Maksimović i Aleksandar Petrović predstavljaju PowerSoft-ovu varijantu.
nopreview
Dejan Ristanović
Početkom septembra SezamPro je aktivirao još jedan satelitski link namenjen isključivo prenosu fajlova.
nopreview
Internet za dobar let
Jelica Protić
Jelica Protić često leti avionom na međunarodnim linijama, a preko Interneta traži najpovoljniju varijantu...
nopreview
D(r)uga šetnja cyber-rafovima
Bojan Zanoškar
Za nastavak putovanja kroz rafove prodavnica računarskih informacija i znanja, Bojan Zanoškar je odabrao još jaču bateriju linkova.
nopreview
Budite u formi
Ana Mijušković
Provodite sate sedeći i surfujući Internetom? Rekreacije radi, Ana Mijušković je potražila mesta na kojima ćete naći informacije o dobrom izgledu...
nopreview
PC Press početkom septembra organizuje Internet seminar na Kopaoniku - o čemu će se tamo pričati i kako da se prijavite?
nopreview
pc028pro.zip
(20.60 KB)
Indikator progresa
Dražen Dotlić
Instalirajući novije programe, svakako ste primetili "kockasti" indikator obavljenog posla. Dražen Dotlić se potrudio da napravi nešto slično.
nopreview
pc028jdb.zip
(221.45 KB)
Ivan Mitrović
Java Development Kit 1.1 je doneo ono što je ogroman broj Java programera nestrpljivo očekivao. Ivan Mitrović predstavlja ovaj paket.
nopreview
Internet bez mnogo muke
Aleksandar Petrović
Voleli biste da vaš novi program ima mogućnost povezivanja sa Internetom? Aleksandar Petrović kaže da za to nije potrebno previše truda.
nopreview
MFC kuvar
Mira Andrić
Jeste li se u toplim danima rashlađivali ronjenjem po dubinama help-a u potrazi za glamuroznim sitnicama? Mira Andrić preporučuje male recepte iz MFC kuhinje.
nopreview
Multimedijalna kuhinja
Branislav Bubanja
Branislav Bubanja je organizovao pravi švedski sto: enciklopedija, univerzalni prevodilac, tri kuvara i dva CD-a za decu...
nopreview
Dugo putovanje u Jevropu
Nenad Batoćanin
Naše firme su konačno izašle iz stadijuma u kome treba dokazivati da su računari korisne naprave - sada se uvode kompletni informacioni sistemi. Nenad Batoćanin je ključni svedok.
nopreview
Voja Antonić
Pojavom mikrokontrolera, digitalni sistemi za akviziciju podataka su postali neuporedivo manji i jednostavniji. Voja Antonić ih sada ugrađuje umesto tahometara.
nopreview
Odabrani bajtovi
Emin Smajić
Emin Smajić će vam pomoći da se potpišete na svoj Windows 95, formatirate OSR2 disk bez OSR2 i rešite razne druge probleme na koje nailazite u svakodnevnom radu.
nopreview
Modemom kroz 220 volti
Voja Antonić
Naglo je porasla potreba za komunikacijama između digitalnih sistema. Voja Antonić predstavlja jedan od manje poznatih načina, kroz gradsku mrežu napona 220 V.
nopreview
Vedra strana računara
Moćan kompjuter u Bosni, server sa opozicionim indikatorom, jeftin pristup Internetu, jezik tela na Internetu i doktor koji se razboleo su zvezde oktobarske vedre strane računara...
nopreview
PowerPoint
Dragan Sretenović
Kompletno uputstvo za upotrebu paketa Power Point 97 namenjeno je kako početnicima, tako i onima koji već imaju iskustva u pravljenju prezentacija. Dragan Sretenovia je izlaganje propratio mnoštvom praktičnih primera i slika, kao i savetima koji će vam pomoći da gledaoci pažljivo prate vaše izlaganje i odu sa prezentacije bogatiji za nova znanja...
BIZIT plus

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter