GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #99 > Aktuelno
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
preview
Jelica Protić
Od 8. do 12. marta na Kopaoniku je održan deseti YU INFO, koji je okupio veliki broj informatičara, spremnih da u predivnom snežnom ambijentu "svečano i radno" obeleže jubilej...  «pročitajte više»
- PC #99 (April 2004)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
preview
Branko Maksimović
Šezdeset pogleda, šezdeset monitora... Ako ste zaključili da je vreme da sa CRT-a pređete na TFT ili već tragate za svojim drugim TFT monitorom, zanimaće vas detaljan presek ponude digitalnih monitora koji se nude na našem tržištu.
preview
Aleksandar Veljković
Sponzori naše velike nagradne igre pripremili su za najsrećnije čitaoce lepu kolekciju opreme iz samog tehnološkog vrha domaće ponude. Testirali smo neke od tih uređaja verujući da mnogi od njih predstavljaju veoma interesantnu kupovinu...
nopreview
Dejan Ristanović
nopreview
Posetilac ili izlagač
Branko Nikitović
Razmišljate o nastupu vaše firme na CeBIT-u? Da li je to izvan vašeg domena? Da li je preskupo? Da li se isplati?
nopreview
Od koga je poruka?
Dejan Ristanović
Virusi su napravili totalni haos u sistemu elektronske pošte. Šta zapravo znače podaci iz zaglavlja poruke koju ste primili?
nopreview
Vesti
Milan Bašić
nopreview
Korak do nagrade
Velika nagradna igra koju je "PC" organizovao u saradnji sa deset najvećih domaćih računarskih firmi bliži se finalu. Ostalo je još da popunite anketni list, zalepite na njega kupone koje ste sačuvali, pošaljete sve to na našu adresu i očekujete izvlačenje 24. aprila u 19.00 na TV B92.
nopreview
Milan Bašić
Od izbora distributerskih programa, preko školovanja kadrova, investiranja u B2B sajt i drugih vidova pomoći partnerima, "Pakom" je izgradio svoj uspeh neprestano ulažući u korisnike...
nopreview
Milan Bašić
Kupili ste računare, legalizovali Windows i Office, ali i sami uviđate da to nije dovoljno. PIN-ov Business Navigator može da pokrene poslovanje preduzeća u pravom smeru...
nopreview
Budi se CeBit i zapad
Voja Gašić
Nasuprot svim sumnjama i očekivanjima, CeBIT 2004 je zabeležio zavidne rezultate, kako po broju izlagača i novosti, tako i po broju posetilaca. Prenosimo prve utiske, par dana po zatvaranju skupa.
nopreview
Pošteni glasaju za Legolasa
Jelena Rupnik
U prethodnim Razglednicama objasnili smo vam kako možete da kupujete, plaćate račune, pa i da glasate za svoje političke kandidate preko Interneta. Toliko o racionalnoj strani vaše ličnosti. Ovoga puta, pozabavićemo se problemima duše, koje takođe možete rešavati preko Interneta...
nopreview
Prozor sa pogledom na spam
Zoran Kehler
IT je industrija ideja - kako osmisliti bežičnu komunikaciju, kako treba da radi novi notebook, kako se odbraniti od spam-a... Nevolje nastaju kada dobre ideje treba objasniti onima koji će ih dobro implementirati.
nopreview
Metronom
Bojan Petrović
nopreview
Ferari ili nešto brže?
Milan Bašić
Tri potpuno različita sistema usmerena ka sličnoj klijenteli pokazuju da su notebook računari polje u kom svako može da nađe sebe i svoje potrebe. Acer Ferrari 3000, Compaq X1000 ili Fujitsu-Siemens V1000?
nopreview
Fiskalna ponuda
Vladimir Cerić
Obaveza uvođenja fiskalnih kasa je još jednom prolongirana, ali to znači da opet treba čekati poslednji trenutak. Predstavljamo tri zanimljiva modela firmi EI i Intracom.
preview
Nenad Akšić
Fiskalne kase prate ih bar-kod čitači neophodni za brzo prepoznavanje artikala. Pred nama su se ovoga puta našli modeli firmi PSC i Metrologic.
nopreview
Delimičnih 8x
Vladimir Cerić
Tržište DVD pisača ide dalje, prema većim brzinama. NEC NR-2500A, Pioneer DVR-107D, Sony DRU-530A i Teac DV-W58G ipak govore da se približavamo granicama DVD tehnologije.
nopreview
Štampa bez žica
Milan Četić
Bežično umrežavanje je prvenstveno namenjeno povezivanju u firmama, a tu je problem štampanja veoma važan. Razmotrili smo HP-ovu viziju štampe u bežičnoj kancelariji.
nopreview
Wireless kancelarija
Vladimir Cerić
Imate firmu sa nekoliko računara, ali oni još nisu umreženi. Kupovinom nekoliko jeftinih Wi-Fi uređaja, mrežu ćete uspostaviti za tili čas...
nopreview
Nikon D70
Zoran Životić
Profesionalni digitalni fotoaparati sa izmenljivim objektivima primiču se magičnoj granici od 1.000 dolara. Nikon D70 je uzburkao tržište...
nopreview
Formula za uspeh
Milan Bašić
Packard Bell je već niz godina uspešan na probirljivom evropskom tržištu. Sa takvom reputacijom nedavno je stigao i do nas...
preview
Nenad Akšić
Corporate Desktop je najbrojnija kategorija računara na svetu pa je IBM, kao jedan od giganata u IT industrijim izneo je svoje predloge za ovo tržište. Predstavljamo njihov model iz srednje klase ThinkCentre A50p.
nopreview
ASUS Digimatrix
Delimir Tasić
Klasičan PC bež boje više nije u trendu - sve je vidljiviji napor proizvođača da ponude sisteme najrazličitijih dimenzija, oblika i dizajna, ali i funkcionalnosti. Ovaj trend se dobro oslikava u segmentu mini-barebone računara kakav je je Asus Digimatrix.
nopreview
Univerzalna Centra
Branko Maksimović
Svakog meseca nam na test stigne jedan računar iz firme "PC Centar", i gotovo svaki put nas u nečemu prijatno iznenadi. Ovoga puta, sistem je baziran na Athlon XP procesoru (PR 2400+)...
nopreview
Pogled na memorije
Nenad Akšić
Nakon februarske posete Blustar-u, prvoj IT fabrici u našoj zemlji, bili smo nestrpljivi da isprobamo i deo njihovog proizvodnog asortimana. Počeli smo od memorija...
nopreview
I slika i tekst
Branislav Bubanja
DivX plejer su sazreli - Technosonic i SkyVision su dobrodošli dodaci vašem kućnom zabavnom centru, (gotovo) jednako fleksibilni kao i softverski DivX dekoderi.
nopreview
Epson GT-15000
Milan Četić
Epson je poznat kao proizvođač vrlo kvalitetnih skenera, pa u svojoj ponudi odavno ima i modele A3 formata. Sada je rešio da gamu proizvoda obogati jednim "budžetskim" A3 skenerom.
nopreview
Fuji Finepix F700
Milan Četić
Fuji je, kao proizvođač digitalnih fotoaparata, poznat po CCD elementima neobične konstrukcije. Šta zanimljivo donosi Finepix F700, prvi Fuji-jev amaterski 6 Mp aparat i istovremeno prvi ovakav model koji koristi Fuji-jev Super CCD SR čip četvrte generacije?
preview
Milan Četić
Ploteri su od uređaja namenjenih prvenstveno štampi crteža postali ozbiljni "proizvođači" postera velikog formata. Novi modeli plotera ne pojavljuju se često, ali kada se to dogodi najčešće je reč o izuzetnim proizvodima. Zato smo bili veoma zainteresovani za DesignJet 5500...
nopreview
Microtek ArtixScan 120tf
Milan Četić
Profesionalni filmski skeneri imaju svoju publiku, pa je i ponuda iz godine u godinu sve bolja. Ovog puta pred nama se našao model iz samog vrha svetske ponude, Microtek ArtixScan 120tf.
nopreview
Epson Stylus Photo R800
Milan Četić
Epson-ov najnoviji foto inkjet štampač, Stylus Photo R800, predstavlja odgovor na HP-ovu osmobojnu tehnologiju štampe, ali na originalan i značajno drugačiji način...
nopreview
Canon SmartBase MP 360
Milan Četić
SmartBase MP 360 je predstavnik novog trenda, zamišljen kao univerzalna MF mašina za kuću i malu kancelariju, jer može da štampa i tekst i fotografije u visokom kvalitetu. U njega su ugrađene sve udarne tehnološke specifičnosti koje Canon poseduje u oblasti inkjet štampača i skenera...
nopreview
HP LaserJet 3015 i 3030
Milan Četić
HP je očito odlučio da tokom ove godine "obnovi" celokupnu ponudu svojih multifunkcionalnih mašina zasnovanih na crno-belim laserima. Od četiri nova modela, sada predstavljamo LaserJet 3015 i 3030...
nopreview
Novi mediji, novo pakovanje
Aleksandar Veljković
CD i DVD mediji su sve jeftiniji, a kupci sve zahtevniji - kako odabrati? Na naš test stigli su diskovi iz firmi Verbatim, Rhodium i Creation.
preview
Branko Maksimović
Mnogo je MP3 plejera na tržištu, pa njihovi konstruktori traže sitnice koje bi ih uzdigle nad konkurencijom. Sada je to Bluetooth...
nopreview
Prvi utisci
Voja Gašić
Altec Lansing 621 zvučnici, Club3D GeForce MX 4000 grafička kartica, četiri flash diska, Elitegroup 661FX-M matična ploča, interni čitač kartica, Microstar GeForce MX 4000 grafička kartica, Saitek Evolution džojstik i Technosonic MP-119P DVD plejer.
nopreview
AutoCAD 2005
Aleksandar Milošević
Predstavljamo novine koje donosi verzija 2005 najčešće korišćenog programa u CAD / CAM / AEC industriji, AutoCAD-a. Šta donosi Neo?
nopreview
Delphi (samo) za .NET
Jovan Bulajić
Novi Delphi je potvrdio smer razvoja - obezbeđena je podrška za Microsoft-ovu .NET platformu. Ima tu i drugih novina...
preview
Dragan Grbić
I pored imena, Microsoft Office Publisher 2003 i dalje nije ono što DTP profesionalci traže, ali to nije ni namena ovog programa. Zato će korisnici u poslovnim okruženjima biti zadovoljni.
nopreview
Formula 1 za PDF
Bojan Stojanović
Uvođenje PDF formata u pripremu za štampu nezamislivo je bez specijalizovanih dodataka za Acrobat. Čudesna brzina, lakoća rada i sveobuhvatnost opcija čine Enfocus PitStop alatom za PDF majstorije.
nopreview
Fatamorgana iz Bauhaus-a
Stevan Josimović
Bauhaus je mlada softverska kuća sa izuzetnim proizvodom koji se zove Mirage. Ako ste nekada voleli DPaint, očekuje vas prijatno iznenađenje u svetu postprodukcijskih softverskih alata.
nopreview
Odbrana i zaštita sistema
Zvezdan Dimitrijević
U prethodnim tekstovima govorili smo o programima za zaštitu podataka od zlonamerne ili nestručne upotrebe. Ovog puta sledi test programa koji obezbeđuju zaštitu pojedinih delova sistema.
nopreview
Profesionalni PC zvuk
Draško Drašković
Cubase je glavni program za profesionalnu obradu zvuka na PC-ju. Verzija SX 2.0 predstavlja logičan sledeći korak...
nopreview
SCG na GPS-u
Aleksandar Veljković
GPS sa detaljnim mapama naših puteva i ulica... Zvučalo je kao naučna fantastika, a onda se pojavila prva verzija mape Srbije i Crne Gore prilagođena GPS uređajima.
nopreview
Uslužni programi
Jovan Bulajić
CHM To PDF Convertor, Moffsoft Calculator, Norton AntiSpam i Vallen JPegger.
nopreview
Web standardi
Aleksandar Vacić
Standardi koje je propisao World Wide Web Consortium predstavljaju temelj Internet prezentacija. Prihvatite ih i vaša dala biće vidljiva u svim browser-ima i na svim uređajima.
nopreview
Potraga za poslom
Nenad Jovanović
Koliko napora treba uložiti da bi se preko Interneta pronašlo odgovarajuće slobodno radno mesto u Srbiji? Da li je to uopšte moguće?
preview
Vladana Rašić
Dolazi proleće, tradicionalno vreme kada se u ruci ili torbi nosi kišobran. Iako smo navikli da ovu popularnu napravu koristimo kao zaštitu od padavina, to nije bila njena prvobitna namena...
nopreview
Internet vodič
Ladislav Struharik
nopreview
Redshift 5
Peđa Lalević
nopreview
Ladislav Struharik
nopreview
Office bajtovi
Dragan Grbić
nopreview
Access bajtovi
Branislav Mihaljev
nopreview
Odabrani bajtovi
Aleksandar Veljković
nopreview
Vedra strana
Kancelarija na ulici, a u njoj tri monitora specijalnih namena... Dobro zvuči, ali ako vam na Beogradskih -36 stepeni, neki lokalizovani program umre, ostaje vam samo da pređete na binarni sistem upitnika i jedinica!
nopreview
WLAN - Bežične mreže
Dragan Marković
Ako malo bolje pogledamo stvari po našim stanovima i na našim radnim mestima, primetićemo da su se bežične komunikacije malo-pomalo uvukle u naše živote i da su u velikoj meri promenile naše navike i način na koji obavljamo svoje poslove. Zato predstavljamo standarde WiFi komunikacije, potrebnu opremu i rešenja za praktično umrežavanje u firmi i stanu.
nopreview
PC-CD #99
Prvi redovni CD uz časopis "PC" donosi Macromedia Dreamweaver, Service Pack 3 za Microsoft Office XP, osnovni set uslužnih programa koje ćete instalirati na vaš računar, zanimljiv tekst o kriptografiji kao i niz video sekvenci koje će vam osvežiti dan...BIZIT plus

DigitalDay

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter