GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #171 > Hardver
Arhiva tekstova iz sekcije Hardver. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #171 (21) Samo tekstovi objavljeni online (6)
- PC #171 (Novembar 2010)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
nopreview
Windows Phone 7 kandidati
Marko Savković
Sredinom oktobra predstavljen je Windows Phone 7. Novi operativni sistem za pametne telefone pokušaj je Microsoft-a da povrati izgubljenu poziciju. Bacimo prvi pogled na glavne adute, ali i na prve telefone sa novim džepnim Windows-om.
preview
Voja Gašić, Bojan Stanojević, Vladimir Cerić
Ove godine u novogodišnju kupovinu krenuli smo malo ranije - pravi je trenutak za novi, tehnološki savršeniji laptop. U Tehnomanija prodavnicama našli smo preko 400 laptopa, od kojih smo za vas odabrali 40 najboljih...
preview
Mladen Mijatović
Video-nadzor u autobusima zahteva poseban način ugradnje - pored kamera otpornih na potrese, treba obezbediti i medij na kom će snimljeni materijal biti sačuvan. Axis Q81080-R nudi sveobuhvatno rešenje.
nopreview
LG HD bioskop u kući
Branislav Bubanja
Nakon što su cene Blu-ray uređaja konačno postale koliko-toliko pristupačne, proizvođači počinju da izbacuju i proširene verzije - Home Theater. LG je odgovorio na izazov predstavivši HB45E i HB965TZ.
nopreview
Hemisferna tehnologija
Mladen Mijatović
Mnoge IP kamere za video-nadzor pružaju mogućnosti napredne obrade slike u realnom vremenu. Mobotix-ova hemispheric tehnologija pruža doslovce sveobuhvatnu sliku, izvlačeći nekoliko virtuelnih kamera iz jednog jedinog sočiva.
nopreview
Igra sa poštenim prevarantom
Voja Antonić
U kockarskom svetu važi isto pravilo kao i u džungli: treba doći do ručka, a ne postati nečiji ručak. Može li se to u savremenim kockarnicama? Kakva matematika tamo vlada i imate li ikakvu šansu protiv mašine?
nopreview
Grafen - materijal veka
Nadežda Veljković
Već decenijama su računari zasnovani na silicijumskoj tehnologiji, ali smo sve bliži njenim granicama. Zbog toga se već dugo razmišlja o alternativnim materijalima, a jedan od najperspektivnijih je grafen.
preview
Zoran Drenković
Nastavljajući predstavljanje OKI štampača, stigli smo do model C310dn - A4. Radi se o SOHO printeru, ali sa ponekim rešenjem tipičnim za višu klasu...
nopreview
Konica Minolta bizhub PRESS C8000
Slađana Radivojević
Na ovogodišnjem sajmu "Grafima", sistem za digitalnu štampu Konica Minolta bizhub PRESS C8000 osvijo je nagradu Zlatni pečat. Pogledajmo koliko se digitalna štampa približila klasičnoj...
nopreview
Acer za netbook
Marko Herman
Ako vam je netbook neudoban, Acer ima rešenje - dodajte mu monitor, tastaturu, miša i zvučnike. I to sve u kompletu!
preview
Miloš Stamenković
Integracija i minijaturizacija matičnih ploča ponovo su aktuelne, i to zbog povećanog interesovanja tržišta za malim i kompaktnim računarima koji treba da obavljaju funkcije medija centra. Gigabyte na taj izazov odgovara pločom H55.
nopreview
Gigabyte GV-N450OC-1GI
Voja Gašić
Došao je trenutak da zamenite grafičku karticu? Birate komponentu za novi računar? Gigabyte nudi čak 16 modela zasnovanih na novim NVIDIA čipovima iz serije 400.
nopreview
Gigaset za kancelariju
Dejan Ristanović
Novim modelima telefona Gigaset se obraća pre svega manjim firmama i kućnim kancelarijama. DX800A ali in one je stoni telefon koji treba da zameni sve ostale.
nopreview
Yamaha Home Theater
Branislav Bubanja
Prva asocijacija na ime Yamaha često su motocikli, neko pomislili na klavire, sintisajzere i ostale instrumente, a audiofili i naši čitaoci na audio/video opremu...
nopreview
Šetajuće školske table
Mladen Mijatović
Interaktivne školske table postoje u raznim varijantama. Neke su statične, neke mogu da se kreću gore-dole i iz jedne u drugu prostoriju, pojedine čak imaju i krila. Pogledajmo šta i-conAct i Smart imaju da kažu na ovu temu.
preview
Nenad Veljković
Softver fotoaparata brzo napreduje - novi DSC-TX9 je došao do toga da razlikuje odrasle ljude i decu u kadru ili da umekšava samo kožu lica, a ne i ostatak fotografije. Da vidimo rezultate...
nopreview
Olympus FE-4050/FE-5050
Nenad Veljković
Dva Olympus-ova aparata koja smo testirali nisu izneverila ni fotografska ni tehnološka očekivanja - da vidimo šta ume novi TruePicIII procesor.
preview
Andrijana Maksimović, Aleksandra Šakić
Ovog meseca zvezda Pinkterview-a je dama koja voli tehniku, telefone i gadžete. Voli i Beograd, pa je zato čest gost našeg glavnog grada. Sa nama je Danijela Rathner, regionalni menadžer prodaje kompanije Gigaset.
nopreview
Ulepšajte notebook
Aleksandra Šakić
Ako niste na vreme razmišljale o izgledu svog notebook-a već su performanse bile u prvom planu (?!), ne bi trebalo više da odlažete rešenje ovog problema. Za početak, Speedlink nalepnica za netbook ili notebook...
nopreview
Obucite notebook
Aleksandra Šakić
Kada ste obezbedile računar od preteranog zagrevanja i izmenile mu lični opis, spreman je za upotrebu i šepurenje, ali ne i za put. Za one istinske ljubitelje leopard ili zebra printa zgodno rešenje je Vivanco Africa Leopard torba.
nopreview
Iskulirajte notebook
Andrijana Maksimović
Zagrižene pristalice desktop računara kao osnovnu manu notebook-a navode njihovo pregrevanje. Zato smo pronašle dva zgodna cooler-a: Revoltec RNC 1100 i, za zahtevnije, Speedlink Plexus.Roche LinkedIn

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter