GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #178 > Komentari
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
preview
Branko Nikitović
Čitaoci našeg časopisa su itekako svesni opasnosti od hakerskih napada na računare i pametne telefone, ali malo kome pada na pamet da je i automobil moguća meta. Kad shvatite da savremena vozila imaju nekoliko desetina međusobno povezanih računara u sebi, jasno je da situacija nije naivna...  «pročitajte više»
- PC #178 (Jun 2011)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
preview
Bojan Stanojević
Bliže se godišnji odmori, dani kada ćemo poželeti da zabeležimo lepe trenutke. Svakako već imate foto-aparat, ali možda je vreme za novi? Imamo dobru vest za vas: izbor je širok, cene su niske, a kvalitet visok... Detaljno smo testirali 40 foto-aparata firmi BenQ, Canon, Casio, Fujifilm, Kodak, Nikon, Olympus, Panasonic, Praktica, Samsung i Sony.
preview
Miloš Stamenković
Prošla su četiri meseca od zvanične prezentacije Sandy Bridge procesora, LGA1155 platforme i P67 čipseta, a Intel nam je već spremio novi čipset. Šta donosi Z68 i kako rade prve ploče?
nopreview
Dejan Ristanović
nopreview
Vesti
Vladimir Cerić
nopreview
Metronom
Bojan Petrović
Telefonski razgovor koji traje 16 sati? Ipak je to vreme bolje provesti igrajući se sa telefonom... ili makar čitajući neku knjigu. Elektronsku, po mogućnosti.
nopreview
Tri pogleda na gedžet
Marko Savković
Pred nama su se ekskluzivno našla tri HTC-ova uređaja: ChaCha namenjen intenzivnoj komunikaciji preko Facebook-a, vrhunski smart telefon Sensation i prava poslastica: Flyer, prvi HTC-ov tablet koji kao iznenađenje donosi kapacitivnu olovku.
nopreview
Multimedijalni eBook čitači
Branislav Bubanja
Na domaćem tržištu eBook čitača najprisutniji brend je Prestigio. U svojoj ponudi imaju i nekoliko interesantnih modela sa funkcijama koje prevazilaze njihovu osnovnu namenu. Kada se umorite od čitanja, možete da pogledate film...
nopreview
3D TV - lakše, brže i lepše
Mladen Mijatović
Neki smatraju da će 3D televizija konačno zaživeti tek sa ekranima koji se mogu gledati bez 3D naočara. Prelazni korak bi mogli biti Cinema 3D televizori s novom LG tehnologijom - naočari postoje, ali su znatno jednostavnije, jeftinije i ne zahtevaju punjenje baterija.
nopreview
Asus O!Play
Branislav Bubanja
Posle core komponenti i prenosivih računara, Asus širi polje delovanja i na multimedijalne uređaje. Do sada je predstavio nekoliko modela medija plejera, a na nedavno održanom CeBIT-u prikazan je i njihov prvi samostalni Blu-ray uređaj... sa dodacima.
preview
Mladen Mijatović
Čest problem s bežičnim umrežavanjem je relativno mali domet WLAN signala. Jednostavno i pristupačno rešenje su uređaji koji reemituju signal i tako proširuju oblast pokrivenosti. Isprobali smo TP Link TL-WA730RE.
nopreview
Hibrid za šire tržište
Branko Nikitović
Toyota Prius, prvi serijski proizveden hibrid, izgledao je "svemirski" i ostavio odličan utisak. Sada smo isprobali model Auris s pogonom preuzetim iz Prius-a, dakle automobil koji izgleda sasvim uobičajeno ali je itekako cyber.
nopreview
Tanji od inča
Branislav Bubanja
Samsung BD-D7500, osim što izgleda potpuno drugačije od svih dosadašnjih Samsung Blu-ray plejera, postavlja i jedan rekord...
preview
Zoran Dranković
Poslovni monitori su namenjeni radu u najtežim uslovima - kad god, gde god i za bilo koje potrebe. Uglavnom treba non-stop da rade... i da budu vidljivi sa prilične daljine. Da vidimo šta mogu Sharp PN-L601B i PN-V601, dijagonala metar ipo.
nopreview
TV preko USB-a
Miloš Stamenković
Kompanija Compro poznata je po kvalitetnim TV karticama. Proverili smo kako rade njihove USB varijante, U890F TV Stick i C200 Plus.
nopreview
Dodirljiva Tegra
Branislav Bubanja
Viewsonic je uspeo da pomiri dva "neprijatelja" - performanse i cenu. Smestio je trenutno najmoćniju platformu za tablete u uređaj koji ne košta previše. Upoznajmo Viewpad 10s.
nopreview
Intex 2450SUF
Andrija Ćeranić
Tražite glasan 2.1 sistem, s mnogo dodatnih mogućnosti za celodnevno uživanje u dobrom zvuku? Isprobali smo Intex 2450SUF, zvučnike kojima nije neophodan računar.
nopreview
Pinktervju: Branislava Gajić, Infostud
Andrijana Maksimović, Aleksandra Šakić
Zapošljavanje je uvek interesantna tema, baš kao i letovanja, a ako se tome dodaju i četvoročkaši, dobija se neobična kombinacija koja je deo svakodnevnice Branislave Gajić, direktora Infostud grupe sajtova.
preview
Voja Antonić
Milioni knjiga čekaju da budu digitalizovani i dostupni svakome ko poželi da zaviri u njih. Kako brzo skenirati čitavu biblioteku? Predstavljamo efikasno rešenje sa jednim robotizovanim nosačem i dva foto-aparata.
nopreview
Veliki softver za mali biznis
Vladimir Cerić
Cloud computing pruža raznorazne prednosti, ali za sada vas neće lišiti potrebe za lokalnom IT infrastrukturom. Dobar server će vam sigurno biti potreban, a onda i softver za njega. Microsoft je, kroz Small Business Server 2011, pripremio okruženje koje odgovara manjim firmama.
preview
Đorđe Grujić
Prijatno iznenađenje za leto - Graphisoft je najavio novu verziju ArchiCAD-a - prodaja počinje krajem maja, a isporuka u junu. Da vidimo šta donosi ArchiCAD 15 i da li, kao što reklame tvrde, zaista širi projektantske vidike.
nopreview
Info na mapu
Stevan Josimović
MapInfo Professional firme Pitney Bowes je jedan od najpopularnijih i najboljih GIS paketa na tržištu. Razvijao se uporedo s razvojem GIS tehnologije te je zbog toga svojevrstan odraz uspona ove oblasti računarstva.
nopreview
Antivirusni centar
Željko Nikolić
F-Secure nudi gotova rešenja za zaštitu kompanijske mreže, a u centru čitavog sistema je Policy Manager. Kako ga primeniti u firmi?
nopreview
Jailbreak i posle njega
Jovan Marić
Vaš iPhone ili iPad može mnogo više nego što vam je proizvođač rekao. Ako volite avanture, makar i digitalne, pokušajte da ga oslobodite proizvođačevih spona i isprobate nove primene zasnovane na novim, neakreditovanim aplikacijama.
nopreview
Projekat "jedna na dan"
Dragan Grbić
Šta su vam doneli digitalni foto-aparati? Šta stvarate tim uređajima, pre i posle pritiska na okidač? Projekat koji će vam pomoći da unapredite svoje fotografsko umeće... i da se pri tom sjajno zabavite.
nopreview
Uslužni programi
Jovan Bulajić
PowerDVD 11, Revo Uninstaller, IObit Uninstaller i Microsoft Safety Scanner.
preview
Mladen Mijatović
Klasični CCTV sistemi polako bivaju zamenjeni inteligentnim video-nadzorom u kome zametne poslove obavlja računar. Jedna interesantna primena je i automatsko brojanje ljudi. Da vidimo kako to radi TrueView People Counter firme Cognimatics.
nopreview
Mobilni kontrolni centar za video nadzor
Mladen Mijatović
S poplavom smart telefona, tablet računara i drugih prenosivih uređaja za pristup Internetu, sistemi video-nadzora dobijaju novu dimenziju - mogućnost upravljanja u realnom vremenu s bilo kog mesta. Analiziramo rešenje firme Vucomm zasnovano na Mobotix uređajima.
nopreview
Alison McCallum, HP
Alison Makalum je razvojni menadžer iz HP-ove evropske centrale za Cloud Computing biznis. Kako se HP snalazi "u oblaku"?
preview
Mladen Mijatović
Četvrta generacija mobilne telefonije osvaja svet... i to na velika vrata. Nedavno smo vam preneli prve korisničke utiske o LTE tehnologiji, a ovoga puta naš sagovornik je Antonio Passarella, generalni direktor Ericsson Srbija.
nopreview
Internet vodič
Ladislav Struharik
nopreview
Beograd u centru evropskog Interneta
Aleksandra Šakić
Povodom održavanja EuroDig konferencije na temu upravljanja internetom, razgovarali smo sa dr Milanom Jankovićem, direktorom RATEL-a. Interesovala nas je pre svega situacija na domaćem tržištu telekomunikacija i mogućnosti za kreiranje bolje poslovne klime kroz snažniju konkurenciju.
preview
Darko Staničić
Posao u DTP studiju u Njujorku? Kako ga dobiti i šta posle radite...
nopreview
Access bajtovi
Branislav Mihaljev
nopreview
Windows 7 bajtovi
Voja Gašić
nopreview
Office bajtovi
Dragan Grbić
nopreview
Vedra strana
nopreview
PC-DVD #178
Na junskom DVD-u je nekoliko programa koje vredi isprobati - ako se bavite DTP-om svakako dajte šansu novom Adobe InDesign-u CS 5.5 ali i manje poznatom programu InCopy, nekoj vrsti "Adobe-ovog Word-a", programa koji se koristi u fazi pripreme dokumenata. Tu je i novi PowerDVD 11 sa zanimljivim 3D opcijama, kao i Virtual Box 4, Sun-ovo rešenje za virtuelizaciju. U sekciji PC Utility prikupili smo besplatne i shareware programe za (de)instalaciju drugih programa - aplikacije koje ste deinstalirali često ostavljaju tragove u sistemu koji ne samo što troše prostor, već mogu napraviti i probleme; povremeno veliko spremanje je dobra ideja. Baš kao i naša sekcija PC Fun u kojoj ćete naučiti kako se drži govor... i kako se pravi prezentacija.
BIZIT plus

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter