GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #189 > Hardver
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
preview
Voja Gašić
Korejski dvojac nezadrživo grabi napred, pa ovog meseca predstavljamo specijalitete kompanije LG - u centru pažnje su 3D efekti, smart funkcije i kontrola. I to daljinskim upravljačem, pokretima ili glasom.  «pročitajte više»
- PC #189 (Jun 2012)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
preview
Bojan Stanojević
Kada krenete na odmor sa novim foto-aparatom u torbi ili džepu, bićete sigurni da će slike sunčanih pejsaža biti spektakularne, ali nećete se više plašiti ni noćnog snimanja - senzori su napredovali, a firmver foto-aparata je spreman za prava mala čuda. Bilo da kameri prepuštate čitav posao i samo škljocate, ili sebe smatrate iskusnim fotografom koji sve parametre drži pod kontrolom, među 33 modela koja smo testirali pronaći ćete svog favorita.
preview
Mladen Mijatović
Qnap TS-469 Pro NAS dolazi sa četiri diska, u centru sistema je Atom procesor sa dva jezgra, a važan adut su aplikativni serveri... i to u velikom broju. Pravi kandidat za skladište podataka u vašoj firmi ili stanu.
nopreview
Dejan Ristanović
nopreview
Vesti
Vladimir Cerić
nopreview
Platforma koja se (ne) isplati
Pavle Peković
Da li budućnost pripada iOS, Android ili Microsoft platformi? Za jednog developera odgovor na to teško pitanje je od životnog značaja: ako krenemo dobrim putem investicija u razvoj i upoznavanje tehnologije daće konkretne rezultate, a ako zalutamo...
nopreview
Treći iPad
Jovan Marić
Posle dugog očekivanja i mnogo spekulacija, predstavljena je treća generacija Apple tableta. Da vidimo šta nudi New iPad ili, kako ga korisnici zovu, iPad 3 - da li je veličanstvena rezolucija 2048*1536 pravi adut?
nopreview
Uradi sam 3D
Voja Gašić
3D sadržaji polako stižu na naše televizore, ali nema ništa efektnije nego kad pokažete vaše 3D kreacije. Da efektan 3D nastup ne bude preskup pobrinuo se Aiptek3D i2 HD Camcorder.
nopreview
Z77 i Gigabyte u dve varijante
Miloš Stamenković
Čipset Z77 donosi malo promena u odnosu na prethodnike, pa proizvođači matičnih ploča moraju novim detaljima da privuku potencijalne korisnike. Da vidimo kako to radi Gigabyte.
nopreview
Mobotix kutijice
Mladen Mijatović
Za dug i pouzdan rad u svim vremenskim uslovima veoma je važno da sistem video-nadzora bude pravilno instaliran. Predstavljamo vam tri Mobotix "kutijice" - sitne, ali bitne dodatke za pouzdan rad kamera i storage sistema.
nopreview
Mali kućni roboti
Voja Antonić
Robotika je jedna od najlepših oblasti za entuzijaste i eksperimentatore, jer obuhvata više različitih disciplina. S mehanikom i elektronikom se još i snalazimo, ali kada na red dođe softver... Dajemo nekoliko primera malih robota koji bi mogli da prošetaju i vašim domom.
nopreview
Osvežena serija K
Novak Jovanović
Asus se među prvima uključio u Ivy Bridge trku - predstavili su unapređene modele prenosivih računara, a mi smo testirali seriju K vrhunskih performansi.
preview
Novak Jovanović
Lenovo je osvežio svoje prenosive računare novom Intel-ovom platformom, držeći korak sa konkurencijom. Šta još, osim snažnog hardvera, donosi ThinkPad Edge E530?
nopreview
NEC profesionalni projektori
Mladen Mijatović
NEC P420X je fleksibilan projektor namenjen profesionalnoj primeni koji može da radi i bez računara, dok manji i ekonomičniji NEC V260W ima dug radni vek i mogućnost reprodukcije 3D sadržaja.
preview
Mladen Mijatović
NEC M300W je jednostavan, fleksibilan i kvalitetan projektor relativno pristupačne cene, zbog čega predstavlja pravi izbor za obrazovne ustanove ili male i srednje firme. Vodi računa i o očuvanju životne sredine...
nopreview
Samsung SSD 830
Miloš Stamenković
Samsung sam prvi kontrolere, NAND i DRAM čipove, pa ima velike potencijalne na tržištu SSD diskova. Modeli iz serije 830 su pokazali odlične performanse - još samo da su malo jeftiniji...
nopreview
Eacan T-010
Novak Jovanović
Eacan u svom proizvodnom portfoliju ima širok dijapazon zvučnih sistema, a mi smo ovoga puta pažnju posvetili modelu T-010 koji čini osnovu njihove ponude.
nopreview
Dragulj za medije
Branko Maksimović
Sapphire Edge HD3 je pristupačna HTPC mašina koja nije veća od modernog rutera. Proverili smo da li je AMD APU platforma dovoljno jaka za pun multimedijalni ugođaj i igranje.
nopreview
Na mostu ili na ćupriji
Milan Bašić
Dilema da li kupiti softver ili se odlučiti za open source alternativu aktuelnija je nego ikada. Besplatni programi prerasli su u zrele i korisne proizvode, ali pitanje ostaje: koliko nas "besplatno" zapravo košta?
preview
Novak Jovanović
Mnoštvo novih štampača u ponudi naglašava OKI-jevu spremnost da se uhvati u koštac s konkurencijom i nametne tržištu svoje ideje. Upoznajmo modele B401, C301dn, C321dn, C331dn, C511dn, C531dn, C831, C841, MB441, MB451, MB461, MB471, MB491, MC352dn, MC362dn, MC562dn i MC562.
preview
Bojan Stojanović
Impozantna Master kolekcija programa firme Adobe obuhvata sve neophodne alate za rad sa slikom, videom, zvukom i tekstom. Šta donosi CS6 generacija ove sveobuhvatne zbirke?
nopreview
Programirajte Metro
Bojan Dulejan
Dolazi novi Windows, Metro interfejs zamenjuje klasični, pa su neophodni alati za razvoj aplikacija sledeće generacije. Prirodno razvojno okruženje za njih je Visual Studio 11, za sada u beta verziji.
preview
Đorđe Grujić
Leto i ove godine donosi novu verziju ArchiCAD-a. "Šesnaestica" se može pohvaliti slobodnim geometrijskim oblicima, analizom održivosti vašeg projekta i podrškom za BIM komponente u oblaku.
preview
Jovan Bulajić
Oracle VM VirtualBox je jedno od najpopularnijih rešenja za virtualizaciju desktop operativnih sistema. Jednostavan je za korišćenje, nudi dobre performanse i besplatan je - iskoristili smo ga da pokrenemo Windows 8.
nopreview
Photoshop automatizacija
Nenad Veljković
Slike koje se neprekidno množe i potreba da se sa svetom podele čak i snimci nedeljnog ručka... Ako vam gori pod nogama, Photoshop automatizacija će vam omogućiti da ekspresno stignete do cilja.
nopreview
Uslužni programi
Jovan Bulajić
UltraDefrag, Xara Web Designer MX, Norton Identity Safe i Gladinet Cloud Desktop.
nopreview
Indeks za IT brucoša
Mladen Mijatović
Došlo je vreme upisa na fakultete i visoke škole. Onima koji su se opredelili za karijeru u oblasti informacionih tehnologija pruža se širok izbor državnih i privatnih visokoškolskih ustanova, što ne znači da je lako izabrati...
nopreview
Specijalno IT vaspitanje
Mladen Mijatović
Studenti koji se opredele za profesionalno IT obrazovanje u Information Technology School dobijaju priliku da uče u elitnom i dobro opremljenom okruženju, ali i da tokom školovanja steknu dragocena praktična iskustva u kompaniji ComTrade.
nopreview
Over the Top TV doživljaj
Saša Stamenković
Skype je primorao telekom operatore da kanibalizuju sopstvenu govornu uslugu. Da li će OTT (Over-the Top) video značiti isto za današnji CTV/IPTV biznis? I koliko će se televizija na koju smo navikli promeniti?
preview
Saša Stamenković
Zoran Stanišić, direktor Funkcije za upravljanje uslugama Telekoma Srbija, predstavio je na CEE Strategic Telecoms Forum-u u Varšavi inovacije koje donose povećanja prihoda u segmentu mobilne telefonije. Zamolili smo ga da nam detaljnije objasni dileme operatora i predstavi moguća rešenja
nopreview
Obrazovanje za uspešnu IT karijeru
Mladen Mijatović
Domaća ponuda poslova u IT sferi često nadmašuje potražnju. O nivou IT razvijenosti u Srbiji i regionu, značaju međunarodno priznatih sertifikata i modernom konceptu obrazovanja razgovarali smo sa Nikolom Subotićem, izvršnim menadžerom kompanije LINK Group.
nopreview
Odabrani bajtovi
Ladislav Struharik
nopreview
Access bajtovi
Branislav Mihaljev
nopreview
Vedra strana
nopreview
PC-DVD #189
Stigla je Adobe CS6 kolekcija, pa počinjemo od Photoshop-a: instalirajte trial verziju, isprobajte je i vidite da li su noviteti vredni kupovine. A ako ne biste da ugrožavate svoje radno okruženje trial programima, tu je i VirtualBox koji će vam omogućiti da bilo šta, od novog Windows-a 8, preko Linux-a pa do Photoshop-a i antivirusnih programa isproate na virtuelnom računaru. Status PC Aplikacije imaju i WordPerfect Office trial te Xara Web Designer MX Premium, alat kojim se brzo dolazi do Web strana atraktivnog izgleda. U sekciji PC Utility isprobaćete programe za čuvanje podataka na besplatnom prostoru u cloud-u, a svakako vredi zaviriti i u sekcije PC StandardPack, PC Internet, PC TimeLine i PC Fun.
BIZIT plus

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter