GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
Aleksandar Šušnjar
Arhiva tekstova čiji je autor Aleksandar Šušnjar. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u arhivi PC-a (35) Samo tekstovi objavljeni online (5)
- PC #281 u prodaji po ceni od 290 din
broj
nopreview
Na četiri (električna) točka
Aleksandar Šušnjar
U PC#225 opisali smo prednosti i nedostatke električnih automobila i iskustva stečena u njihovom korišćenju, a sada prelazimo na pitanje koje potencijalne kupce najviše zanima: koliko električni automobil košta? Ne samo u prvom trenutku, nego i kroz čitav period eksploatacije
nopreview
Električni automobili
Aleksandar Šušnjar
Iako su sve češće oko nas, o električnim automobilima se ne govori mnogo, a često se barata i sa netačnim ili neprecizno formulisanim tvrdnjama. I pored najboljih namera, kratki prikazi nekih konkretnih modela često stvaraju nova pitanja i zablude. Naše interesovanje se gasi kada pročitamo cene, mada ukupni troškovi mogu ispasti manji nego sa klasičnim automobilima. Zato ćemo izložiti saznanja stečena tokom putešestvija od zanimacije i neverice do kupovine i upotrebe električnog automobila u periodu od preko godinu dana i preko 40000 prevezenih kilometara...
preview
Aleksandar Šušnjar
Tesla Model S je automobil iz snova svakog kompjuteraša, ali i mnogih praktičnih ljudi koji prelaze mnogo kilometara i teže da ih to što manje košta. Isprobali smo ga, pripremajući se za budućnost.
nopreview
WinFS - vizija budućnosti
Aleksandar Šušnjar
Na tržištu se svakodnevno pojavljuju nove tehnologije, računari postaju manji, softver je sve moćniji a povremeno i brži. No da li se stvari suštinski menjaju? Recimo, kada je reč o radu sa fajlovima...
nopreview
Digitalni kadar iznutra (2)
Aleksandar Šušnjar
Posle prošlomesečnog opisa funkcionisanja digitalnih kamkordera, prelazimo na pregled i analizu njihovih karakteristika.
preview
Aleksandar Šušnjar
Iznenada je došao trenutak kada ste shvatili da vam je preko potrebna video-kamera ili ste videli da je cena video-kamera značajno niža nego ranije i mislite da bi bilo dobro da se mašite za džep? Ali, koja je kamera ona prava? Upoznajte tehničke karakteristike, prednosti i mane pojedinih rešenja da biste kompetentno izabrali.
nopreview
Java One
Aleksandar Šušnjar
Posetioci JavaOne konferencije mogli su da obiđu preko 300 tehničkih prezentacija, 200 otvorenih diskusija i 200 izglača. Šta je novo u svetu Jave?
nopreview
Jesen na Comdex-u
Aleksandar Šušnjar
Hoćemo li ubuduće plaćati mesečne račune za korišćenje softvera, preći na besplatni Linux ili zameniti svoj akvarijum savršenom simulacijom? Odgovor smo potražili na nedavno završenom jesenjem Comdex-u...
nopreview
Comdex Canada '99
Aleksandar Šušnjar
U Metro Toronto Convention centru je od 14. do 16. jula održan dobro poznati Comdex, sajam računarske i srodne opreme. Izlagači su prikazali najnovija dostignuća i govorili o tehnologijama koje tek treba da očekujemo.
nopreview
Aleksandar Šušnjar
Promise Ultra33 je mala kartica, ali će otkloniti usko grlo u komunikaciji procesora sa ATA hard diskom. Rezultati su spektakularni...
nopreview
SCSI zvezde
Aleksandar Šušnjar
Iz godine u godinu pitanje IDE ili SCSI ne gubi na aktuelnosti, a novi modeli stalno donose nove dileme. Zato smo testirali nove SCSI diskove i uporedili ih sa IDE konkurentima.
nopreview
Faktor brzine
Aleksandar Šušnjar
Iako je kod CD-a pouzdanost najvažniji parametar, proizvođači akcenat stavljaju na brzinu... Stigli su 32X čitači, koje smo pažljivo testirali.
nopreview
Aleksandar Šušnjar
U septembarskom "PC"-ju prikazali smo tridesetak diskova na nov način, ali se priča nije završila... stigli su sledeći modeli, a sa njima i problemi koji uvek prate novu tehnologiju. Šta možete da očekujete ako se odlučite za najmoderniji IDE disk?
nopreview
Posle testa diskova
Aleksandar Šušnjar
Megatest diskova, objavljen u prošlom broju "PC"-ja, izazvao je mnoge komentare... Potraga za većim kapacitetom i većom brzinom se, međutim, nastavlja.
nopreview
Diskovi na probi
Aleksandar Šušnjar
Svako razmišljanje o novom računaru neminovno obuhvata i izbor tipa, brzine i kapaciteta hard diska... Testirali smo tridesetak modela.
nopreview
Sve o diskovima
Aleksandar Šušnjar
Časopis "PC" je pripremio megatest preko 30 modernih diskova - rezultati su prezentirani u okviru teksta, dok smo umetak posvetili opširnijoj diskusiji ovih važnih uređaja. Naučićete kakvi diskovi i disk interfejsi postoje, koji je pogodan za kakve primene, na šta treba obratiti pažnju pri izboru, instalaciji i korišćenju, ali i pregledati detaljne karakteristike savremenih modela i uporediti njihove performanse.
nopreview
Intergraph-ovih pet minuta
Aleksandar Šušnjar
PC arhitektura konačno savladava i poslednju stepenicu koja ju je odvajala od profesionalnih radnih stanica. Predstavljamo Intergraph PC računare najnovije generacije - čemu duguju svoju brzinu?
nopreview
Kolika je godina?
Aleksandar Šušnjar
Koliko je zastareo vaš računar nakon "službenog puta" od godinu dana?
nopreview
Intenzivno trodimenzionalno
Aleksandar Šušnjar
PC računari polako u kuće dovode hardverski ubrzanu 3D grafiku. Aleksandar Šušnjar pogledao je Intergraph-ov Intense 3D.
nopreview
Gorivo od R10000 oktana
Aleksandar Šušnjar
Silicon Graphics i dalje zamenjuje klasične arhitekture novima. Tako Indigo2, odlazi u penziju; na radost Aleksandra Šušnjara, zamenjuje ga Silicon Graphics Octane.
nopreview
Aleksandar Šušnjar
Silicon Graphics je dve godine je radio na novoj generaciji radnih stanica. Rezultat je O2, koji je stigao i u Beograd...
nopreview
Trostruko digitalno
Aleksandar Šušnjar
Aleksandar Šušnjar predstavlja zvučnu karticu koja je u potpunosti digitalna!
nopreview
Uz dosta crnog mastila
Aleksandar Šušnjar
U svetu ink-jet štampača stalno se pojavljuje nešto novo... Aleksandar Šušnjar testirao je HP DeskJet 690C.
nopreview
Sa VGA na TV
Aleksandar Šušnjar
Aleksandar Šušnjar seća se vremena kada smo računare povezivali direktno na televizore. Kako danas možemo videti računarsku sliku na TV-u.
nopreview
Sudar svetova
Aleksandar Šušnjar
Na tržištu grafičkih radnih stanica jaki Intergraph-ovi PC računari prete da otmu deo tržišta Silicon Graphics-u. Aleksandar Šušnjar testirao je oba takmičara...
nopreview
pc014slc.zip
(34.81 KB)
800 izgubljenih megabajta
Aleksandar Šušnjar
Računari se razvijaju neverovatnom brzinom, ali ponekad neki njihov deo malo zaostane. Aleksandar Šušnjar piše o hard diskovima i problemima kojima ih "muče" antički DOS i Windows.
nopreview
Šta reče?
Aleksandar Šušnjar
Svaka zvučna kartice može da radi i u suprotnom smeru, da prepoznaje glas, ali su rezultati retko prihvatljivi. Aleksandar Šušnjar je testirao hardversko-softversko rešenje Verbex Voice Listen for Windows...
nopreview
Moderniji modemi
Aleksandar Šušnjar
Pošto je pre par meseci oprobao 14400 bps modeme, Aleksandar Šušnjar ovoga puta prelazi na veće brzine: testirao je sve 28800 bps modele koji se mogu naći u našim prodavnicama.
nopreview
Tamo gde PC prestaje
Aleksandar Šušnjar
I najmanji Silicon Graphics-ov model, Indy, je mašina pred kojom korisniku PC-ja zastaje dah. Aleksandara Šušnjara je pre svega zanimalo kako se Indy pokazao u praksi.
nopreview
MIPS R10000
Aleksandar Šušnjar
18. januara MIPS je predstavio najnoviji procesor, R10000. Aleksandar Šušnjar je potražio više vesti o ovom procesoru koji bi mogao da ugrozi vladavinu Intel-a.
nopreview
Moderni modemi
Aleksandar Šušnjar, Julijan Okolišan
Koliko su moderni modemi dorasli našoj zastareloj telefoniji? Na probni sto su Aleksandar Šušnjar i Julijan Okolišan stavili sve modeme koji se mogu kupiti u našim radnjama, u potrazi za najboljim...
nopreview
AWE Cezare!
Aleksandar Šušnjar
Aleksandar Šušnjar ispunjava obećanje dato u prošlom broju "PC"-ja i objavljuje rezultate testiranja "wavetable orkestara", pa vas kroz priču, započetu još davne 1948. godine, upoznaje sa značenjem prideva wavetable, otkriva dobre i loše strane dva proizvoda: Creative Tehnology Sound Blaster AWE 32 i Turtle Beach Multisound Monterey (Tahiti+Rio) i objašnjava zašto se njihovo testiranje mora svesti na subjektivan stav autora.
nopreview
Hladni štandovi
Aleksandar Šušnjar
Bez obzira što je Budimpešta poslednjih godina povratila stari sjaj centra srednje Evrope, Aleksandar Šušnjar se, posetivši Sajam računarske opreme, uverio da se ispod blještavih fasada baš uvek ne skiva poslovni duh Zapada.
nopreview
Rent-a-programer
Aleksandar Šušnjar
Iz dnevnika Aleksandra Šušnjara: kako je, pružajući konsultantske usluge u okviru firme Focus Computing (Čikago), pisao Windows drajver za Panasonic-ov čitač magnetnih kartica i koliko je bilo "lako" intervenisati u Microsoft-ovom sorsu...
nopreview
Laboratorija zvuka
Aleksandar Šušnjar, Milan Ristić
Moderan PC računar ne može se ni zamisliti bez zvučne kartice, ali izabor ovog dodatka nije ni malo jednostavan. U saradnji sa emisijom "Modulacije 202" i koristeći profesionalnu opremu Radio Beograda, Aleksandar Šušnjar i Milan Ristić testirali su sve zvučne kartice koje mogu da se nađu u Beogradu. Ko najbolje zvuči?


Epson

Antec

Noć Istraživača

YuNet


Čitaj PC Press

Excel kuhinjica

BIZIT 2020 prijava

PC
Twitter Facebook Feed Newsletter