GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
Vladimir Vučinić
Arhiva tekstova čiji je autor Vladimir Vučinić. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u arhivi PC-a (22) Samo tekstovi objavljeni online (9)
- PC #273 u prodaji po ceni od 219 din
broj
nopreview
Odbrana od nezvanih gostiju
Vladimir Vučinić
Nezvani gosti koji su posetili PC Press, osim potrošenog vremena, mogu da nanesu i ozbiljnu štetu - gubitak podataka, posla, reputacije, kupaca, dobavljača... Često se čak i izgubljeno vreme može direktno povezati sa gubicima u novcu. Zbog toga je važno da znamo kako da se odbranimo od Dharpa ransomware-a i drugih opasnosti, ali i odakle ti napadi mogu da dođu
nopreview
Šest opasnih stvari
Vladimir Vučinić
Opisujemo najveće napasti koje ugrožavaju vaš Web sajt... kao i načine da ih izbegnete
preview
Vladimir Vučinić
Sve više i više vremena i novca ulaže se u IT bezbednost, a čini nam se da su rezultati sve gori - sve češće čitamo o upadima u računare preduzeća i državnih organizacija i krađi poverljivih podataka. Kako poboljšati već postojeću zaštitu? Kako da, koristeći BalaBit Shell Control Box, unapredimo bezbednost svog IT sistema?
nopreview
Snaga PAN firewall-a
Vladimir Vučinić
Nir Zuk, osnivača kompanije Palo Alto Networks, je tvorac firewall uređaja o kojima smo pisali u PC#175. Tada smo ove proizvode nazvali novom generacijom firewall-a, a od tada su prošle tri godine. Vreme je da saznamo šta je Nir Zuk radio u međuvremenu.
nopreview
Backup Exec 2014
Vladimir Vučinić
Prvih dana juna Symantec promoviše Backup Exec 2014, novu verziju programa za backup koja donosi značajna unapređenja u performansama, poboljšanja i širu podršku novih verzija operativnih sistema i, u skladu sa novim vremenom, platformi za virtualizaciju
nopreview
Zaštita u oblaku
Vladimir Vučinić
Zašto toliko pričamo o zaštiti, kad je dovoljno instalirati dobar antivirus? Ovakve zablude često rezultiraju havarijama i dugom nedostupnošću računara ili čitave mreže. Zato vredi isprobati Symantec Email AntiSpam.cloud, Email Security.cloud, Web Security.cloud i Endpoint Protection.cloud. Softver ne morate da plaćate - samo iznajmljujete servis.
preview
Vladimir Vučinić
Stari problem treba rešiti na nov način - backup više ne podrazumeva samo čuvanje podataka sa računara, već i sigurnosnu kopiju virtuelnih mašina, uz mogućnost kasnijeg direktnog pristupa fajlovima na njima. Da vidimo kako se u novom svetu snalazi veteran - Symantec NetBackup 7.6.
nopreview
Sačuvani dokumenti
Vladimir Vučinić
Oštećeni, izgubljeni ili ukradeni dokumenti predstavljaju veliku glavobolju za svaku modernu organizaciju. Zaštitite se od gubitka dokumenata ali i od radoznalih očiju konkurencije primenjujući neki od modernih Symantec alata.
nopreview
Sajtovi pod zaštitom
Vladimir Vučinić
Zaštitili ste svoj računar i firminu mrežu, ali kako stoji stvar sa Web sajtom? Tu su mogućnosti napada najveće, a o zaštiti se mnogo i ne razmišlja. Symantec nudi rešenja koja vredi proučiti.
nopreview
Symantec platforma poverenja
Vladimir Vučinić
Izbor pravog rešenja za sigurnost i zaštitu Web sajta je kritičan korak za uspešnost online poslovanja. Symantec rešenja ulivaju poverenje, kako vama tako i posetiocima vašeg sajta. Upoznajmo Extended Validation SSL i druge elemente Symantec platforme poverenja.
preview
Vladimir Vučinić
Naučili smo da pravimo redovan backup, ali to još ne znači da su naši podaci sigurni - šta raditi u slučaju krađe laptopa, gubitka prenosivog diska i sličnih elementarnih nepogoda? Symantec-ovo rešenje zove se Drive Encryption.
nopreview
Vladimir Vučinić
Kada je u pitanju zaštita endpoint-a, pored standardnih laptop/desktop računara sve češće u okruženju preduzeća srećemo smartfone i tablete. Ovi maleni prenosni uređaji, pored mnogih prednosti koje donose korisnicima, često predstavljaju pravu glavobolju za kompanijski IT tim.
preview
Vladimir Vučinić
Veliko Symantec-ovo iskustvo u oblasti zaštite i oporavka sistema integrisano je u njihova dva rešenja za backup podataka: Backup Exec i Netbackup. Kada i kako primeniti te programe?
nopreview
Symantec zaštita
Vladimir Vučinić
U prilog Symantec-a govori pre svega duga tradicija uspešnog nastupa na tržištu bezbednosnog softvera, ali to nije firma koja bi spavala na lovorikama - već preko 20 godina Symantec uočava opasnosti koje prete računarima i mrežama i priprema odgovor na svaki od napada.
preview
Vladimir Vučinić
Informacije su pod sve snažnijim udarima pretnji sa Interneta. Kako kompanija ograničenih resursa može da zaštiti svoj računarski sistem?
preview
Vladimir Vučinić
Bezbednost i zaštita privatnosti na Internetu postaju tema broj jedan, naročito kada su deca u pitanju. Symantec-ov odgovor na ovaj izazov se zove Norton Online Family.
nopreview
Symantec oblak
Vladimir Vučinić
Antivirusna rešenja se polako sele u oblak - upoznajmo interesantan sistem sveobuhvatne zaštite nazvan Symantec.cloud.
nopreview
Novi oblici digitalne borbe
Vladimir Vučinić
Sve veći broj pretnji s Interneta zahteva sve domišljatije i efikasnije načine zaštite. Saznajte kako Symantec, kroz novi Endpoint Protection 12.1, planira da zaštiti vaše sisteme.
nopreview
Desna ruka IT podrške
Vladimir Vučinić
Šta je prvo što prosečni korisnici računara primete? Nedostatak podrške da uspešno upotrebe svoju opremu. U kompanijama su se time nekad bavili "ajtijevci" iz podruma, ali danas su to zasebna odeljenja bez kojih rad IT okruženja nije moguć...
preview
Vladimir Vučinić
Možda nam je svima i bio potreban WikiLeaks, da nam otvori oči tamo gde se žmuri, da podstakne razgovore tamo gde se ne priča, da se prestane sa zataškavanjem i da se uhvatimo u koštac i sa tim problemom, neželjenim gubitkom (odnosno curenjem) podataka
nopreview
Zašto je potrebno centralno upravljanje
Vladimir Vučinić
U nastavku priče o PGP algoritmu šiforvanja javnim ključem i njegovim primenama, govorimo o Universal Server-u i centralnom upravljanju PGP ključevima.
preview
Vladimir Vučinić
E-mail komunikaciju možete zaštititi na različite načine, ali najpoznatiji i najbolji je upotreba PGP algoritma sa javnim i tajnim ključem. Pogledajmo implementacije...


PC
Twitter Facebook Feed Newsletter