Pripremite se za veliku nagradnu igru posvećenu stotom broju časopisa "PC" - redovne čitaoce očekuju nagrade vredne preko 20,000 evra!  «pročitajte više»
- PC #96 (Januar 2004)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
preview
Jelena Rupnik
Izbor božićnog i novogodišnjeg poklona nije mala stvar - časopisi tvrde da od toga mogu zavisiti čitav vaš život i brak. Izbor, dakle, treba shvatiti ozbiljno, pa ne čudi što je prednovogodišnja euforija u Londonu počela još tokom avgusta...
preview
Nenad Akšić, Branko Maksimović
Na velikom testu poslovnih konfiguracija sakupili smo 17 računara iz devet domaćih firmi. Računare smo podelili u kategorije SOHO, workstation i corporate. Ko je najbolji?
nopreview
Dejan Ristanović
nopreview
Dve decenije računarske štampe
Dejan Ristanović
Računarska štampa u Srbiji ovih dana je proslavila 20. rođendan. Šta smo uradili i koliki su nam dometi?
nopreview
Globalizacija u softverskoj industriji
Nenad Jovanović
Kako zapadnoevropski inženjeri doživljavaju globalizaciju u IT svetu i sve češće gubitke radnih mesta u korist kolega iz zemalja u razvoju?
nopreview
Vesti
Milan Bašić
nopreview
Zimska kolekcija
Milan Bašić
Kupovina notebook-a više nije stvar prestiža već potrebe, pa smo zavirili u ponudu firmi Hewlett-Packard i Toshiba. Predstavljamo modele nx7000, nc4000, nc8000 i Satellite M30.
nopreview
Na američki način
Vladimir Cerić
U borbi za svaki evro (ili barem dinar), kupci često zaboravljaju na važnost posedovanja kvalitetnih periferija. A Microsoft-ove tastature i miševi spadaju u najbolje...
preview
Vladimir Cerić
Novi Asus-ov hit se zove MyPal PDA. To je mali računar koji donosi pravo osveženje na tržištu...
nopreview
Svet je ravan
Branko Maksimović
Ovu godinu obeležio je fantastičan rast prodaje LCD monitora, a i posla oko njihovog testiranja sve je više. Isprobali smo CTX S700BA, DTP L7AK2A, HP 1703, Philips 150c i Sony HX73.
preview
Aleksandar Veljković
Olympus je ovih dana promovisao dva zanimljiva nova modela digitalnih fotoaparata koji obezbeđuju rezoluciju od 5 Mp - C-5060 Widezoom i C-5000.
nopreview
Internet obezbeđenje
Branislav Bubanja
Kako nam savremena bezbednosna tehnologija može pomoći i kako je integrisati u sistem koji se lako kontroliše?
preview
Milan Četić
Japanska firma Kyocera ne odustaje od prvobitne koncepcije koju koristi u svojim laserskim štampačima - super-čvrsti valjak i toner koji se sipa u kasete. FS-1900 je predstavnik najnovije generaciju Kyocera lasera namenjenih malim radnim grupama.
nopreview
HP ScanJet 5530
Angelina Vučković
HP nam je ponudio novi, univerzalni skener solidnih performansi sa ADF-om i dodatkom za skeniranje filmova. Koliki su dometi ovog skenera koji se ponosi povoljnom cenom?
nopreview
Kodak Easyshare DX 6440
Milan Četić
Kao najveći proizvođač klasičnog foto-materijala na svetu, Kodak se oprezno uključivao u "digitalnu revoluciju", ali su vremenom njegovi digitalni aparati postali vrlo interesantni proizvodi. Easyshare DX 6440 je model sa trenutnog vrha Kodak-ove ponude...
nopreview
Canon EOS 300d
Milan Četić
U poslednje dve-tri godine,Canon je postigao mnogo na polju profesionalnih fotoaparata. Sada je pred nama najnoviji model EOS 300D, prvi korak ka približavanju vrhunskih proizvoda širem krugu fotografa.
nopreview
Philips bClever SV1
Milan Četić
Philips je kod nas poznat (i) po digitalnim video-projektorima, koji vas možda neće zaseniti specifikacijama sa papira, ali vas zato neće izneveriti u radu. Najnoviji model iz ekonomske klase zove se bClever SV1.
nopreview
Lexmark T630
Milan Četić
Modelom T630 Lexmark snažno parira HP-u na tržištu radnih grupa srednje veličine. Njegove performanse su, kao što možete da pretpostavite, u dlaku iste kao kod HP-ovog takmaca, ali mu je zato cena primetno niža.
nopreview
Ploter koji nije (pre)skup
Milan Četić
Ploteri oduvek spadaju u ekskluzivnu opremu visoke cene. Hewlett-Packard je, modelom DesignJet 120, odlučio da napravi presedan...
nopreview
Računar na dva točka
Esad Jakupović
Pre godinu dana najavljivan kao revolucionarno lično vozilo, na ulice gradova stigao je jednostavan, praktičan i srazmerno skup pametni dvotočkaš - Segway.
nopreview
Ka vrhunskom zvuku
Aleksandar Veljković
Terratec već dugo pravi vrhunske zvučne kartice za profesionalce, a sada nude štošta i za ostatak sveta...
nopreview
Prvi utisci
Voja Gašić
Altec Lansing 2.1 zvučnici, Club 3D Radeon 9600SE i Club 3D GeForce FX5600 grafičke kartice, DTK USB kutije, Kuler za disk i Nikon Coolpix 3700.
preview
Dragan Grbić
Microsoft Outlook 2003 nam dolazi umivenog lica, ali i sa dugim spiskom noviteta koji se ne uoče na prvi pogled...
nopreview
Carstvo digitalnih piksela
Bojan Stojanović
Za sezonu koja je u znaku paketa CS, Adobe je svoj najvažniji program obogatio novim opcijama i učinio ga naprosto neodoljivim. To jest, pošto "preživite" aktivaciju.
nopreview
Između Whistler-a i Blackcomb-a
Aleksandar Petrović
Zvezda i praktično jedina tema PDC konferencije bio je Longhorn, nova verzija Windows-a, koja je barem dve godine daleko od nas. Šta programeri mogu da očekuju od ovog operativnog sistema?
nopreview
Jači nego ikad
Dragan Grbić
Microsoft Excel odavno nema prave konkurencije u svojoj klasi, ali to ne znači da je razvoj prestao - verzija 2003 sadrži novine i kvalitete koji bi nam mogli mnogo značiti...
nopreview
SF pod kapom Sony-ja
Saša Marković
Popularni audio-editor Sound Forge je, u verziji 7, doplovio i na naše tržište. Zajedno sa novim opcijama stigao je i novi vlasnik, kompanija Sony.
preview
Stevan Josimović
Kaydara prešla dug put od smele ideje do stabilnog i upotrebljivog proizvoda, a noviteti povećavaju ionako solidnu prednost koju je paket imao na polju karakter-animacije.
nopreview
Šlag, trešnja, čokolada...
Đorđe Grujić
Pogledajmo koje dodatke za ArchiCAD nudi italijanski Cigraph.
nopreview
RAS konvertor
Bojan Stojanović
RAS konvertor je dorastao svim izazovima i postavlja nove standarde za obradu teksta na srpskom jeziku. Sa zadovoljstvom smo ga primenili pripremajući knjigu "Windows XP na srpskom".
nopreview
2003 u 2004?
Slobodan Ljubišić
Mogućnosti Windows 2003 Server-a smo već detaljno predstavili, pa prelazimo na najvažnije pitanje: da li je on zaista potreban vašoj firmi?
nopreview
ADS - Advantage Database Server
Nenad Batoćanin
Ima li na tržištu database servera mesta za još jedan proizvod, pored imena kao što su Oracle, Microsoft, MySql... Advantage Database Server je jedan od retkih kandidata.
preview
Peđa Lalević
World Book se oslanja na 85 godina iskustva na polju edukacije i komunikacije. Kako je to iskustvo primenjeno u svetu elektronskih medija?
nopreview
Okruženja za Javu
Dejan Mratinković
Za razvoj Java programa postoji veliki broj okruženja od kojih se nijedno nije izdvojilo kao dominantno. Kojim putem da krene Java programer?
nopreview
Uslužni programi
Jovan Bulajić
EZ Antivirus / EZ Firewall, Jet Audio, Sisoft Sandra 2004 i XP Visual Tools.
nopreview
Rat pametnih telefona
Vladimir Klisić
Najnoviji rat hardvera i softvera vodi se na polju takozvanih pametnih telefona. Da li će preovladati Smartphone ili Symbian?
nopreview
VPN servisi - pravi izbor?
Berislav Todorović
Poslednjih godina se u svetu virtuelnih privatnih mreža izmenilo se mnogo toga. Šta danas očekuje korisnike ove usluge?
nopreview
Kućno bankarstvo
Boris Stanojević
Blagodeti XXI veka polako stižu i do nas, pa se posle kreditnih kartica i uvida u stanje računa pojavljuje i mogućnost elektronskog plaćanja. I to za kućne korisnike!
nopreview
Protivpožarni zidovi
Zvezdan Dimitrijević
Da li je ZoneAlarm najpouzdaniji firewall program koji garantuje zaštitu od Internet "zlikovaca"? Isprobali smo njegove konkurente...
nopreview
Zimske čarolije
Vladana Rašić
Tokom virtuelnog putovanja kroz vreme i običaje, potražićemo odgovore na neka tradicionalna novogodišnja pitanja.
nopreview
Internet vodič
Ladislav Struharik
nopreview
Rave reports - korak dalje
Aleksandar Đurović
Ukoliko ste pokušali da napravite osnovne Rave izveštaje, znate kolika je snaga ovog alata. Sada prelazimo na malo složenije tehnike...
nopreview
Izlog knjiga
Vladimir Cerić
AutoCAD 2004, VB.NET - korak po korak i Windows XP Professional.
nopreview
Svet oko nas
Branislav Bubanja
nopreview
Ladislav Struharik
nopreview
Office bajtovi
Dragan Grbić
nopreview
Access bajtovi
Branislav Mihaljev
nopreview
Odabrani bajtovi
Aleksandar Veljković
nopreview
Vedra strana
Čak su i ptice naučile šta je to wireless tehnologija, ali predsednici naših kućnih saveta i dalje imaju problema sa žicama. Njih je, izgleda, pažljivo zaobišao I-WORM.POSAO, ali ima vremena - kompjuteri i onako zapadaju iz rekurzije u rekurziju. Nadajmo se, samo na našoj Vedroj strani...
nopreview
Milan Bašić
Tradiconalni novogodišnji specijalni dodatak posvetili smo pričama naših saradnika o stvarima kojima su se ove godine bavili, a nisu stigli o njima da pišu. Od lokalizacije Windows-a, preko "osvajanja" palmtop računara i Internet knjižara, do jednog pisma iz budućnosti. Autori priča su Aleksandar Petrović, Bojan Stojanović, Dragan Grbić, Aleksandar Veljković, Milan Bašić, Pavle Peković, dr Jelica Protić, Tamara Skrozza, Dejan Ristanović i Nenad Batoćanin.
BIZIT plus

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter