GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
Bojan Milosavljević
Arhiva tekstova čiji je autor Bojan Milosavljević. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u arhivi PC-a (31) Samo tekstovi objavljeni online (11)
- PC #286 u prodaji po ceni od 290 din
broj
preview
Bojan Milosavljević
Da bi odgovorili na zahteve za obradu i čuvanje sve većih količina podataka uz visoku pouzdanost, graditelji savremenih data centara su shvatili da prosto skaliranje nije dovoljno - potrebna su inovativnija rešenja. Mnoga od njih videli smo i na našim prostorima, u modernim data centrima
nopreview
Integrisana bezbednost
Bojan Milosavljević
Alarm, video-nadzor i kontrola kućnih uređaja zaokružuju moderni dom. Vucomm-ova "Kuća na klik" serija integriše ove funkcije, bez potrebe za kablovima i intervencijama na instalaciji. Upoznajmo neke nove module...
nopreview
Na sigurnoj benzinskoj stanici
Bojan Milosavljević
Benzinske pumpe su česta meta napada - od "bezazlenih" udaljavanja bez plaćenog računa, pa do oružanih prepada. Pretstavljamo sveobuhvatno rešenje za njihovu bezbednost zasnovano na Mobotix opremi
preview
Bojan Milosavljević
Usluga fiksne telefonije danas je u priličnoj meri potisnuta u drugi plan mobilnom telefonijom, posebno kod rezidencijalnih korisnika. Ipak, i ovaj servis evoluira, a jedan zanimljiv dodatak starom dobrom telefonu stiže iz kompanije SBB u vidu Unifon servisa
preview
Bojan Milosavljević
Odnos poslodavca i zaposlenog je simbioza iz koje obe strane profitiraju, a na poslodavcu je da se pobrine da mu radnici budu upućeni u nove tehnologije i adekvatno sertifikovani za posao koji rade. ITAcademy organizuje brojne kurseve za zaposlene u oblasti IT-ja, u okviru šest odseka za studiranje...
preview
Bojan Milosavljević
Podaci o potrošnji električne energije su značajni za ekonomiju domaćinstva i poslovnog prostora. U okviru rešenja "Kuća na klik" stiže nam novi CoCo modul koji obezbeđuje ove informacije u realnom vremenu
nopreview
Studiraj i ti IT!
Bojan Milosavljević
Kompanija Microsoft i portal Infostud vode interesantan projekat pod nazivom "Studiraj i ti IT". Cilj ove akcije je podizanje svesti o prednostima informatičkih zanimanja i prilikama koje se ukazuju IT stručnjacima.
nopreview
Praktične veštine i priznati sertifikati
Bojan Milosavljević
IT Academy i Business Academy posluju u okviru kompanije Link Group, pružajući priliku za brzo sticanje praktičnih znanja i veština koje su neophodne za pronalaženje dobro plaćenih poslova. Prenosimo vam iskustva nekih od polaznika ovih visokoškolskih ustanova.
nopreview
Gde studirati IT?
Bojan Milosavljević
Bliži se vreme prijemnih ispita, a samim tim i važnih izbora koji se tiču profesionalnog usmeravanja. Kao i uvek u ovo doba godine, predstavićemo škole u kojima se studiraju informacione tehnologije i još jednom vas podsetiti zašto je IT danas dobar izbor karijere.
nopreview
Virtuelni šalteri
Bojan Milosavljević
Svi znamo da šalter omogućava komunikaciju građana i kompanija, a virtuelni šalter ostvaruje još bolji efekat bez potrebe da čovek izlazi iz stana ili kancelarije. Time se izbegavaju gužve, a poslovi se obavljaju uz nekoliko klikova.. Novosadska kompanija TO-NET je razvila sopstveno rešenje za ove namene.
nopreview
Tehnička infrastruktura objekata
Bojan Milosavljević
S vrtoglavim razvojem telekomunikacija, sistemi slabe struje poslednjih godina sve više dobijaju na značaju, pa se posebna pažnja obraća na na tehničku infrastrukturu objekata. Kompanija Bit Projekt nudi kompletan portfolio usluga u ovoj oblasti.
nopreview
Firma na klik - isplativost rešenja
Bojan Milosavljević
"Kuća na klik" i "Firma na klik" su jednostavna i pristupačna rešenja za upravljanje radom električnih uređaja. Implementacijom se povećava komfor rada i stanovanja, ali mogu i da se uštede značajne sume novca. Napravili smo malu računicu...
nopreview
Računarske veštine - poslovi budućnosti
Bojan Milosavljević
Društvo je u dubokoj krizi, a jedan od glavnih problema je nezaposlenost. Postoji li uopšte način da odaberete karijeru koja garantuje zaposlenje? Najsigurniji izbor u ovom trenutku su, sasvim izvesno, informacione tehnologije.
nopreview
Infrastrukturna rešenja
Bojan Milosavljević
INIS-SCADA je sistem za telemetriju, nadzor i upravljanje tehnološkim procesima u raznim granama industrije. Uspešna implementacija sistema u kompaniji Novi Sad - Gas omogućila je ovom isporučiocu prirodnog gasa da u velikoj meri optimizuje svoje poslovanje.
nopreview
Corning mrežna rešenja
Bojan Milosavljević
Corning je renomirani svetski proizvođač mrežnih rešenja, poznat po vrhunskoj pasivnoj infrastrukturnoj opremi za telekomunikacione mreže, a njihova rešenja nalaze primenu u LAN mrežama, data centrima i FTTx instalacijama. Kako sve to izgleda na našem tržištu?
preview
Bojan Milosavljević
Mnoge kamere za nadzor mogu da snimaju i pri vrlo slabom osvetljenju, ali ne i kada je potpuni mrak, a potpuno su nemoćne kada se sumnjivci kreću pod okriljem magle, dima ili vegetacije. Termografska kamera umesto svetla detektuje toplotu i njoj ništa ne može da promakne. Upoznajmo Mobotix M15-D Thermal.
nopreview
Upravljenje iz fotelje
Bojan Milosavljević
Upravljanje osvetljenjem, kućnim bioskopom ili klimom na centralizovan način, preko ekrana osetljivog na dodir svakako vas neće ostaviti ravnodušnim. BitProjekt je regionalni partner kompanije Crestron Electronics, vodećeg isporučioca sistema za kontrolu i automatizaciju, pa da pogledamo njihovu ponudu...
nopreview
Pametna kapija vaše firme
Bojan Milosavljević
Došlo je vreme za sledeću generaciju sistema za automatsku evidenciju radnog vremena. Traži se sigurnija identifikacija, brže izveštavanje i integracija podataka sa svih lokacija firme. Novosadski TO-NET je ponudio originalno rešenje nazvano ERViKO.
nopreview
NAS u džepu
Bojan Milosavljević
Ako ste pasionirani korisnik smartfona i tableta, a na vašem uređaju uvek nedostaje prostora za još jednu fotku, pesmu ili video-klip, dopašće vam se Buffalo MiniStation Air koji će vam dodati čitav terabajt memorije... u pokretu.
preview
Bojan Milosavljević
Iz NEC-a nam stiže nova serija short-throw projektora M2 namenjenih pre svega školama. Uz nisku cenu upotrebe i poboljšane performanse kod sva tri modela, na raspolaganju je i posebno elektronsko pero koje će predavanje učiniti interaktivnim.
preview
Bojan Milosavljević
Alarmni sistem Jablotron odlikuju fleksibilnost, oličena kroz modularni dizajn, jednostavno upravljanje i pristupačnu cenu. Visoka dostupnost povećana je servisom Jablotron Cloud, zahvaljujući kome se ovim sistemom može upravljati bilo kada i s bilo kog mesta.
nopreview
Zebracon print menadžment rešenja
Bojan Milosavljević
Bez termalne štampe je teško zamisliti rad kurirskih i logističkih službi, magacinsko poslovanje, pa i rad u farmaceutskoj i mnogim drugim granama industrije. Značaj upravljanja resursima je ovde još veći nego kod štampanja u kancelarijskom okruženju.
nopreview
Nove verzije Tellsticka
Bojan Milosavljević
Tellstick je mali USB adapter sa bežičnim interfejsom koji služi za daljinsko upravljanje kućnim aparatima. Stigla su i unapređene verzije ovog zanimljivog gedžeta: Tellstick Duo i Tellstick Net.
nopreview
Buffalo za kuću i kancelariju
Bojan Milosavljević
Kompanija Buffalo je poznata po proizvodima za skladištenje velikih količina podataka, namenjenim za različite segmente tržišta. Predstavljamo Link Station 421e, mali storage server s dva hard-diska.
nopreview
Desetobitni NEC monitori
Bojan Milosavljević
Ekrani sa 10-bitnom rezolucijom boja (standardna rezolucija je 8-bitna) koriste se u medicini, za zahtevne korporativne aplikacije i kod grafičkih profesionalaca. NEC nudi nekoliko novih modela sa 10-bitnim panelima: PA242W, PA272W i PA302W.
preview
Bojan Milosavljević
Moderna tehnologija je danas u službi tehničkog ali i fizičkog obezbeđenja ? uređaj po imenu Active Track se oslanja na GPS, mrežu mobilne telefonije i RFID tehnologiju kako bi poboljšao kvalitet rada čuvara drugih radnika obezbeđenja.
preview
Bojan Milosavljević
Profesionalni displeji nove NEC P-serije stižu sa mnoštvom poboljšanih karakteristika, ali i sa novim funkcionalnostima. Da vidimo šta nude P403, P463, P553, P703 i P801, monitori s dijagonalama ekrana od 40" do 80".
preview
Bojan Milosavljević
Čak i skromniji hardver, uz pametno osmišljenu softversku podršku, ima velik potencijal. Tako Qnap TS-220 može da bude platforma za brojne personalne cloud servise... i još mnogo toga.
preview
Bojan Milosavljević
NEC nudi širok spektar ekrana za različite primene. Ovoga puta predstavljamo EA seriju poslovnih desktop monitora s dijagonalama ekrana od 19" do 29".
nopreview
Veliko skladište podataka
Bojan Milosavljević
Qnap TS-1270U-RP je storage server visokih performansi namenjen zahtevnom korporativnom okruženju. Opremljen je sa čak 12 hard-diskova i poseduje obilje integrisanih opcija koje ga čine lako prilagodljivim čak i za najkomplikovanije potrebe korisnika.
nopreview
Prozor od dva metra
Bojan Milosavljević
Kada treba privući pažnju kupcima u tržnom centru, održati prezentaciju u velikoj firmi ili napraviti konstruktivni sastanak, tu je novi NEC MultiSync V801 sa ekranom dijagonale 200 cm i integrisanim zvučnicima.
BIZIT Seminar

ASEE - KURS ZA MLADE NASLEDNIKE


Čitaj PC Press

Excel kuhinjica


PC
Twitter Facebook Feed Newsletter