GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
Dražen Dotlić
Arhiva tekstova čiji je autor Dražen Dotlić. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u arhivi PC-a (19) Samo tekstovi objavljeni online (2)
- PC #273 u prodaji po ceni od 219 din
broj
nopreview
VMWare Workstation 6.5
Dražen Dotlić
Konkurencija na polju aplikacija za virtuelizaciju desktop-a se zaoštrava. Nekada jedini takmac, VMWare Workstation, danas mora da pokaže mnogo više mogućnosti da bi opravdao svoju visoku cenu. Isprobali smo verziju 6.5.
nopreview
iPhone 3G
Dražen Dotlić
Nakon bezbroj glasina i nagađanja o novim mogućnostima, druga generacija iPhone-a je pred nama. Da li je čekanje u redovima iole opravdano?
nopreview
Šesta virtuelna stanica
Dražen Dotlić
Pre oko dve godine pisali smo o verziji 5 programa za virtuelizaciju VMWare. U međuvremenu se pojavila međuverzija 5.5, a onda je stigla i finalna "šestica"...
nopreview
Internet identitet
Dražen Dotlić
Gotovo da nema mesta na Internetu koje ne zahteva korisničko ime i lozinku. Da bi im bilo jednostavnije, mnogi korisnici koriste jednu šifru. Kako da se zaštitite a da ne pamtite gomilu lozinki, a ne žrtvovati bezbednost?
nopreview
Desktop video konkurencija
Dražen Dotlić
U PC #121 prikazali smo paket Camtasia, vodeću aplikaciju za snimanje događanja na ekranu (screencast). Pogledajmo sada nekoliko rešenja znatno niže cene i solidnih mogućnosti.
nopreview
Video fantazija
Dražen Dotlić
Kažu da slika vredi više nego hiljadu reči, a koliko onda tek vredi video? Ako ste želeli da prezentaciju propratite demonstracijom rada nekog programa, potreban vam je alat da tu demonstraciju smimite. Predstavljamo paket Camtasia, lidera na polju aplikacija za snimanje događanja na ekranu...
nopreview
Peer-to-peer bez servera
Dražen Dotlić
Bolja pretraga i skaliranje i veća otpornost prilikom nestanka servera, neki su od razloga prelaska na "čiste" P2P mreže. Kako je organizovana direktna računarska komunikacija sledeće generacije?
nopreview
Visual Studio 2005
Dražen Dotlić
Microsoft-ovi proizvodi dostižu svoj maksimum posle tri ili četiri verzije. Ovih dana promovisani Visual Studio 2005 predstavlja treću verziju u nizu koja se naslanja na sve novija izdanja .NET Framework-a. Treća sreća ili sitno unapređenje?
nopreview
Sef za izvorni kod
Dražen Dotlić
Razvoj softvera je dovoljno komplikovan i bez sistema za upravljanje izvornim kodom. SourceGear Vault u velikoj meri olakšava posao čak i programeru pojedincu, a kamoli timovima.
preview
Dražen Dotlić
Posle četiri meseca beta testiranja, do nas je stigla verzija 5 jedne od najboljih aplikacija za virtuelizaciju računara - VMWare. Bacimo pogled na pregršt zanimljivih noviteta.
preview
Dražen Dotlić
Moderno doba donosi moderne izazove. Pristup velikom broju servisa na Mreži danas zahteva lozinku, pa čuvanje i zaštita lozinki postaje problem za sebe. Poverite svoje lozinke Password Agent-u...
nopreview
Peer-to-peer trikovi
Dražen Dotlić
Posle niza članaka o P2P aplikacijama, razmotrimo neke svakodnevne probleme koji nastaju pri korišćenju ovih mreža, kao i načine da mogućnosti sistema što efikasnije upotrebimo.
nopreview
Na Azurnoj obali
Dražen Dotlić
Prva asocijacija na Azurnu obalu verovatno je Kanski festival, glamur i bogata klijentela. Kako sve to izgleda iz ugla programera-emigranta?
nopreview
Vodite li blog?
Dražen Dotlić
U staro doba dnevnike su pisali samo književnici, u prošlom veku "sveske sa tajnim mislima" bile su popularne među tinejdžerkama, a danas je dnevnik široko rasprostranjena pojava. Doduše, upakovan je u visoku tehnologiju i promenio namenu, prestavši da bude intimna stvar...
nopreview
Silovita struja bitova
Dražen Dotlić
Taman kada je izgledalo da se na polju P2P aplikacija ne može pojaviti ništa novo, objavljen je BitTorrent koji za vrlo kratko vreme postaje jedan od najvećih miljenika P2P populacije.
nopreview
Peer-to-peer aplikacije
Dražen Dotlić
U PC #102 analizirali smo fenomen peer-to-peer sistema, osnovne koncepte kao i vrste ovih mreža. Sada je vreme da detaljno razmotrimo konkretne P2P mreže. Počinjemo od sistema eDonkey...
nopreview
Peer-to-peer mreže
Dražen Dotlić
Vreme brzih veza i broadband-a polako dolazi, čak i u našim uslovima. Na koji način najbolje iskoristiti takav kapacitet? Za mnoge glavni adut u prilog uvođenja ADSL-a ili kablovskog Interneta u kući predstavljaju peer-to-peer mreže...
nopreview
pc028pro.zip
(20.60 KB)
Indikator progresa
Dražen Dotlić
Instalirajući novije programe, svakako ste primetili "kockasti" indikator obavljenog posla. Dražen Dotlić se potrudio da napravi nešto slično.
nopreview
pc027ddx.zip
(11.89 KB)
DDX - podaci trikom
Dražen Dotlić
Kako aplikacija razmenjuje podatke sa dijalogom? Dražen Dotlić pokazuje kako se to radi pomoću C++ koda.


PC
Twitter Facebook Feed Newsletter