GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
Novica Milić
Arhiva tekstova čiji je autor Novica Milić. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u arhivi PC-a (20) Samo tekstovi objavljeni online (9)
- PC #276 u prodaji po ceni od 290 din
broj
preview
Novica Milić
Svima koji nemaju novca da kupe osnovne programe za rad, a i ostalima koji žele da isprobaju i koriste slobodan softver, rešenje nudi projekat pod nazivom Software for Starving Students...
nopreview
Dva sveta, jedan u drugom
Novica Milić
Kako da živite u oba sveta, to jest da istovremeno pokrenete Linux i Microsoft Windows? Qemu dodatak, kao opšte rešenje za sve distribucije Linux-a, nudi praktičan odgovor...
preview
Novica Milić
Fedora Core je slobodna verzija komercijalnog Red Hat Enterprise Linux sistema. Kakve je novosti donela šesta generacija ove distribucije?
nopreview
Ubuntu, Linux za sve
Novica Milić
Kako se dogodilo da, za samo dve godine od svog nastanka, Ubuntu Linux postane najomiljenija distribucija među korisnicima ovog operativnog sistema? Nove revizije daju odgovor...
preview
Novica Milić
Na letovanje smo poneli tri Linux-a na jednom malom USB disku. Možda smo mogli i više, ali ova tri su trenutno najpoznatiji "živi" USB Linux sistemi...
preview
pc124sus.zip
(1,945.42 KB)
Novica Milić
Nova Xgl tehnologija na Linux-u donosi već danas ono što se sutra očekuje u sistemu Windows Vista. Prvi je na tom polju novi SuSE 10.1 kompanije Novell...
nopreview
Jednostavno, MEPIS
Novica Milić
Sve popularniji među korisnicima Linux-a, MEPIS pleni uravnoteženim, odmerenim pristupom i izborom aplikacija za najrazličitije potrebe.
preview
Novica Milić
Nedavna pojava nove verzije 6 operativnog sistema FreeBSD vratila je ovog ozbiljnog Unix igrača na scenu kojom dominira Linux, podsetivši nas istovremeno na čitavu BSD porodicu.
preview
Novica Milić
SUSE je Novell-ova varijanta Linux-a koja, zahvaljujući domaćem zastupniku, stiže do nas u verziji 10, kao proveren i dorađen paket kome možete poverite razne važne poslove u vašoj firmi.
nopreview
Knoppix i njegova deca
Novica Milić
Kad se pre oko tri godine pojavio, Knoppix je izazvao oduševljenje, jer je ideju "živog" Linux-a doveo do vrhunca. Šta je danas sa njim, ali i sa njegovim "potomcima"?
preview
Novica Milić
U vreme kad budete čitali ovaj prikaz, nove distribucije neobičnih imena Ubuntu i Kubuntu 5.10 biće i zvanično dostupne. Šta nam govori njihov preview?
preview
Novica Milić
Ovoga leta se, posle pune tri godine čekanja, napokon pojavila nova stabilna verzija Debian GNU / Linux-a zvana Sarge. Šta ona donosi?
preview
Novica Milić
Koje su najvažnije Linux distribucije za nastupajuću jesen? Izabrali smo 12 kandidata koji najbolje reprezentuju zbivanja u svetu Linux-a, ali i pokazuju kuda ide ovaj operativni sistem...
nopreview
Raskoš na Linux-u
Novica Milić
Nova Mandriva Linux Limited Edition 2005 naslednica je distribucije Mandrake spojene sa Conectiv-om. Nije li možda budućnost ovog Linux-a upravo u obilju opcija i lakoći korišćenja?
nopreview
Modularno plavo izdanje
Novica Milić
Šta sve može da se spakuje u jedan notebook, a da on ostane mali, lagan i efikasan, piše Novica Milić...
nopreview
Jezik za OS/2
Novica Milić
REXX je jezik poznat još od 1979. godine. Tokom osamdesetih postao je neka vrsta standarda, a danas je jezik ogromnih mogućnosti. REXX za OS/2 predstavlja nam Novica Milić.
nopreview
OS/2 u garsonjeri
Novica Milić
OS/2 Warp korektno radi i na sistemima sa malo RAM-a: već sa 4 megabajta mogu da se postignu pristojne performanse... ako umete da podesite parametre, Novica Milić piše o optimizaciji Warp-a koja će, čak i na najskromnijem sistemu, očuvati njegovu ključnu prednost: dobar multitasking.
nopreview
Vavilonski PC
Novica Milić
Priznajte da vas je neki računarski laik već pitao može li "to čudo" da "uzme" engleski tekst i prevede ga na nemački ili obrnuto? Dosadašnje klimanje glavom sada možete zameniti mnogo preciznijim odgovorom - Novica Milić predstavlja programe za PC koji, doduše, ne mogu da prevedu Šekspirove pesme, ali se solidno snalaze sa poslovnim pismima i tehničkim tekstovima.
nopreview
DOS pod OS/2
Novica Milić
Važna osobina OS/2 je mogućnost izvršavanja DOS programa, i to na razne načine... Novica Milić ih analizira i pomaže vam da svoj omiljeni DOS program pokrenete u okruženju koje će mu najviše odgovarati.
nopreview
Warp i njegovi objekti
Novica Milić
OS/2 Warp stiče sve više pristalica: pravi multitasking privlači kako korisnike tako i programere, kompatibilnost sa DOS-om i Windows-om ocenjena je visokim ocenama a i na performanse se malo ko žali... Novica Milić je detaljno testirao Warp i, uz prikaz mogućnosti, opisuje i njegovu filozofiju: sve se vrti oko objekata!


ASUS

Čitaj PC Press

YuNet


BIZIT 2020

Excel kuhinjica

Jooble
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter